Alexandru Arșinel a încetat din viață la vârsta de 83 de ani

Alexandru Arșinel și-a dat ultima suflare la Spitalul Universitar de Urgență București, unde a fost internat din cauza unor escare.
"Domnul Alexandru Arșinel a fost internat pe data de 15 septembrie 2022, în Spitalul Universitar de Urgență București, pentru tratarea unor leziuni de decubit, cauzate de repaosul prelungit la pat. Având în vedere istoricul medical și pentru a-l avea sub o supraveghere mai atentă s-a hotărât, ulterior, transferarea dumnealui în secția de ATI.", se arată într-un comunicat transmis de Spitalul Universitar de Urgență București.

A fost operat pe inimă și a trecut printr-un transplant renal. Avea, de asemenea, diabet zaharat şi probleme legate de tensiunea arterială


Actorul a beneficiat de un transplant de rinichi în 2013, la vârsta de 74 de ani. Operaţia a decurs foarte bine şi de atunci actorul a mers în fiecare an la control.

În 2017, medicii i-au montat un stent, după ce Arșinel a suferit un infarct.



În luna februarie 2022, actorului i s-a făcut rău în propria locuință și a fost dus de urgență la spital cu ambulanța. După numeroase investigații, diagnosticul a fost de diabet zaharat și probleme cu tensiunea arterială.

Problemele au revenit în luna august 2022, când Alexandru Arșinel a ajuns la Institutul Clinic Fundeni, la ATI. Cu toate că starea de sănătate era precară, actorul mărturisea că vrea să se întoarcă din nou pe scenă.

Alexandru Arșinel, șase decenii de carieră


Actorul Alexandru Arșinel s-a născut la 4 mai 1939, în localitatea Dolhasca, județul Suceava. În anul 1962 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale", din București.

Cinci ani mai târziu începe să joace la Teatrul de Revistă "Constantin Tanase" şi la Grădina Boema.

Acesta a fost debutul său şi aşa a început să aibă zeci de roluri și spectacole.

Vedetă a teatrului de revistă, alături de Stela Popescu a format un cuplu artistic celebru atât în țară, cât și peste hotare.

Pentru activitatea lor, cei doi mari actori au fost răsplătiți, în anul 2002, cu Premiul special al UNITER pentru teatrul de revistă.

A fost directorul Teatrului de revistă "Constantin Tanase", din București.

Are o bogată activitate în teatru, film, televiziune și teatru radiofonic. Pentru întreaga activitate artistică în teatrul de revistă, precum și cea managerială a luat numeroase premii, medalii și ordine.



Actor de teatru și film, Alexandru Arșinel a jucat în sute de emisiuni de divertisment la radio și la toate posturile de televiziune, pe scenele din țară și străinătate, dar și în numeroase producții cinematografice și seriale TV.

A fost ales Cetățean de Onoare al orașului Suceava și al comunei natale, Dolhasca, iar Casa de Cultură din localitate îi poartă din 2014, numele.

Arșinel a fost statornic și în viața personală


Deși s-a speculat că ar fi avut o relație cu Stela Popescu, cei doi nu au fost decât foarte buni prieteni, dar fiind faptul că au format un cuplu de nedespărțit pe scenă.

Alexandru Arșinel a fost, însă, căsătorit mai bine de 50 de ani cu Marinela Arșinel, din 1968, când aceasta l-a cucerit definitiv cu frumusețea sa. Cei doi au împreună doi băieți, Bogdan și Cristian.

Din păcate, orice poveste de iubire este presărată cu o dramă. Soția lui Alexandru Arșinel a rămas imobilizată într-un scaun cu rotile în urma unui accindent stupid. Tocul pantofilor i s-a blocat în scări și a căzut direct în cap.

Sursă: wikipedia/ cinemagia
Foto: hepta/ ciao



       
29 Septembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod