Actriţa Ştefana Samfira îi învaţă pe copii istoria artei

Actriţa Ştefana Samfira şi scenografa Adina Mastalier deschid de luni, 15 iulie, porţile Taberei „Artes în Herăstrău“. Într-un spaţiu de 3.000 metri pătraţi, în aer liber, amenajat adecvat, copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani vor învăţa prin joc şi joacă despre minunile istoriei artei - de la Grecia Antică, până în secolul XX.

În fiecare zi, programul începe la ora 9.00 şi se termină la ora 18.00. Programul include două gustări şi servirea mesei de prânz. Copiii vor avea ocazia de a învăţa prin explorare, comunicare şi îşi vor dezvolta abilităţile cognitive, afective, sociale şi estetice. Fiecare săptămână are o temă proprie şi se va încheia cu un spectacol creat în timpul atelierelor de scenografie, improvizaţie, mişcare scenică, pictură, story-telling, sub îndrumarea trainerilor.

„Proiectul s-a născut din dorinţa de a oferi copiilor noştri un program de vară non-formal, formal şi informal pentru a dezvolta curiozitatea, aventura cunoaşterii, formarea de abilităţi prin accentul pus asupra învăţării active şi interactive prin feed-back, dezbateri de grup şi proiecte de echipă“, a spus Ştefana Samfira, ea însăşi mama unui băieţel în vârstă de 5 ani.


 
„Artes în Herăstrău“ este un proiect al Centrului Artes - centrul de Dezvoltare a Personalităţii pentru Copii, înfiinţat în anul 2010 în parteneriat cu IRSCA Gifted Education, avându-l ca mentor pe binecunoscutul profesor Florian Colceag. Programele ţin cont de activităţile specifice copilăriei, având însă o componentă permanentă de însuşire a elementelor de cultură generală prin joc, descoperire, reconstituire sau povestire în natură.
 
Numărul maxim de copii participanţi este de 40 pe săptămână.
Înscrierile se fac la inscrieriherastrau@cursuriartes.ro.

Ştefana Samfira, fiica celebrului actor Florin Zamfirescu, este cunoscută pentru rolurile din „Iubire ca în filme“, „Program cu publicul“ şi „Dragoste de mamă“. Adina Mastalier a semnat scenografia pentru cunoscute piese de teatru precum „Te iubesc! Te iubesc?“, „Oscar şi tanti Roz“ şi „Hoţi de frumuseţe“.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod