20 de lucruri inedite despre Hugh Laurie: A doborât un record mondial cu Doctor House, dar aproape și-a pierdut familia

Unul dintre cele mai cunoscute roluri ale lui Hugh Laurie este Dr. House, un medic strălucit, cu un caracter complex și cu probleme în viața personală. În realitate, actorul avea multe lucruri în comun cu personajul său din serial, inclusiv crize de depresie și probleme de relație.
Dar, în timp ce personajul său a continuat să sufere, actorul însuși a avut noroc, iar viața lui s-a dovedit a fi mai frumoasă decât orice film.

Dificultăți cu mama


Copilăria actorului nu a fost una ușoară. Era al patrulea copil din familia sa numeroasă. Potrivit lui Laurie, el a avut o relație tensionată cu mama sa. El a simțit că era "o frustrare pentru ea [...] ea nu mă plăcea".

Tatăl său, în schimb, a fost o adevărată sursă de inspirație pentru Laurie. Pe urmele lui, a plecat la Cambridge și a obținut o diplomă care nu avea nicio legătură cu actoria: antropologia. De asemenea, urmând exemplul tatălui său, Hugh s-a apucat de canotaj.

După ce mama sa a murit în 1989, Laurie și-a dat seama că nu a fost întotdeauna copilul perfect pentru părinții săi. Poate de aceea a decis să le aducă oamenilor bucurie prin comedie, dând înapoi ceea ce îi lipsea lui însuși.

Prietenia cu Stephen Fry


După ce s-a îmbolnăvit, Hugh Laurie a fost forțat să renunțe la canotaj.

Viitorul actor a început să caute un nou hobby, iar în curând s-a alăturat Clubului Dramatic Footlights al Universității Cambridge.

Aici, nu numai că a căpătat prima sa experiență de actorie și regie, dar a și cunoscut oameni care i-au schimbat viața. Printre aceștia s-au numărat viitoarea actriță Emma Thompson și comediantul Stephen Fry.

Datorită lui Stephen, Hugh a cunoscut faima pentru prima dată. Fry și Laurie, care deveniseră deja cei mai buni prieteni, au lansat un spectacol de comedie de succes, numindu-l după ei înșiși.

Relația cu Emma Thompson


Hugh Laurie și Emma Thompson s-au întâlnit în timp ce lucrau împreună la Footlights. Relația amoroasă s-a sfârșit rapid, dar prietenia actorilor rămâne puternică până în prezent.

"Este unul dintre acei oameni rari care reușesc să fie extrem de cool", a spus Thompson despre Laurie ani mai târziu.

În 2010, Hugh a ținut un discurs emoționant când Emma a primit propria stea pe Hollywood Walk of Fame.
Potrivit lui, ea a emanat întotdeauna talent.

Hugh Laurie a primit propria stea pe Walk of Fame șase ani mai târziu, în 2016. La ceremonia de inaugurare, s-a dovedit a fi un adevărat comedian, ștergând trofeul cu o cârpă și apoi întinzându-se prompt pentru un pui de somn.

Dragostea lui pentru Jo Green


S-ar părea că bărbatul care a reușit să o cucerească pe Emma Thompson trebuie să fie un cuceritor. În realitate, însă, Hugh Laurie, la fel ca personajul său, Dr. House, a fost adesea o persoană destul de mizantropă. Desigur, a avut relații amoroase după Emma, ​​dar nu atât de multe.

Hugh Laurie a fost prezentat viitoarei sale soții, Jo Green, de către o cunoștință comună. La acea vreme, ea lucra ca administrator într-un teatru.

În 1988, Jo a rămas însărcinată și au avut primul lor copil, Charles. În 1989, cuplul a decis să se căsătorească. În 1991, cuplul a avut al doilea fiu al lor, William, iar în 1992 au avut o fiică mult așteptată, Rebecca.

Perioada filmărilor pentru House, M.D.

a fost o adevărată provocare pentru cuplu. Familia locuia în Anglia, în timp ce filmările aveau loc în Los Angeles, așa că Hugh Laurie petrecea 9 luni pe an departe de casă, timp de aproape 10 ani.

S-au gândit să se mute în America ca familie, dar au decis să nu scoată copiii din mediul familiar.

Din cauza unui program prea încărcat și a perioadelor lungi de separare de cei dragi, Hugh Laurie a dezvoltat simptome asemănătoare depresiei. Este posibil ca vinovăția să fi fost unul dintre motivele stării sale mentale. În timpul filmărilor, a avut o aventură cu una dintre regizoare=, despre care i-a spus imediat soției sale.

Cumva, cuplul a reușit să facă față tuturor dificultăților pe care le-au întâmpinat. După ceastă grea încercare, căsnicia lor a devenit mai puternică ca oricând.

Realizări noi și recunoaștere binemeritată


Hugh Laurie continuă să fie activ în actorie.
Împreună cu Mark Ruffalo, el s-a alăturat distribuției viitoarei adaptări Netflix a bestsellerului câștigător al Premiului Pulitzer, All the Light We Cannot See, de Anthony Doerr.

Pentru munca sa la House, M.D., Hugh Laurie a ajuns în Cartea Recordurilor Guinness ca cel mai popular actor de televiziune.

Pe lângă numeroasele premii de actorie (cum ar fi nominalizarea la un Emmy de 10 ori), Hugh Laurie a câștigat și faima ca muzician prolific de blues.

Foto: hepta
Sursă: cheery.world
9 Noiembrie 2022
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod