Ora de iarnă: Când se schimbă şi cum ne influenţează sănătatea

La noapte, ceasurile se dau înapoi, astfel că ora 4.00 devine ora 3.00. Această schimbare se face în fiecare an în ultima duminică a lunii octombrie.

În noaptea de sâmbătă (25 octombrie 2014) spre duminică (26 octombrie 2014) România va trece la ora oficială de iarnă. Astfel, ziua de duminică va fi cea mai lungă zi din an (25 de ore).

Trecerea la ora de iarnă se face în fiecare an în ultima duminică a lunii octombrie, iar revenirea la ora de vară se produce în ultima duminică din martie, când ceasul este dat înainte cu o oră.

 

Trecerea la ora de iarnă nu modifică mersul trenurilor în vigoare


CFR călători anunţă printr-un comunicat oficial că trenurile de călători vor pleca din stațiile de formare după ora oficială de vară până în noaptea de 25 spre 26 octombrie.

În noaptea de 25 spre 26 octombrie 2014, când ora 4,00 devine ora 3,00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din stațiile de formare după ora 4,00, vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulație după ora 4,00, ora oficială de vară, vor opri în stațiile din parcurs stabilite, unde vor staționa până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanță scurtă până la stația finală își vor continua mersul până la destinație.

Având în vedere că și în țările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale oficială se face în aceeași zi de duminică, 26 octombrie 2014, între stațiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Ucraina, trenurile vor circula după orariile din mersul de tren în vigoare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod