Jocurile Metaverse: Este următorul trend?

Nu este nici o îndoială faptul că industria jocurilor de noroc a fost marcată de-a lungul timpului de cuceririle tehnologice.
Am trecut de la sloturile acţionate mecanic la cele electronice şi putem juca astăzi în cazinourile online cu ajutorul telefonului mobil pe care îl avem cu toţii asupra noastră.
 
Şi tot tehnologiei îi putem mulţumi pentru uşurinţa cu care poţi depune un pariu sportiv sau poţi da rotiri sloturilor preferate. Contul de jucător se alimentează cu acelaşi telefon aşa că nu mai este nevoie să te deplasezi la o anumită locaţie să faci o depunere de numerar. Deocamdată aşa arată în general oferta unui cazino online dar se preconizează ceva şi mai şi! Vrei să şti despre ce este vorba? Urmăreşte-ne cu atenţie!
 

Ce este Metaverse?

 
Probabil că aceeaşi întrebare ne-am pus-o şi atunci când a apărut internetul. Oare cum ne poate ajuta un „ceva” care nu există fizic şi ne poate pune la dispoziţie atât de multe lucruri laolaltă. Nu mai eşti obligat să asculţi muzică pe casetofon, un singur click îţi dă acces la o bibliotecă impresionantă cu melodii din toate timpurile.
 
Nu mai trebuie să cumperi zilnic ziarul, acum citeşti presa de pe ecranul oricărui dispozitiv electronic pe care îl ai la îndemână.
Vrei o informaţie din orice domeniu de activitate? Internetul ţi le pune pe toate la dispoziţie în materie de numai câteva secunde.
 
Acelaşi lucru să se întâmple şi cu un cazino Metaverse? Mai poţi juca sloturi EGT gratis acolo? Vor suferi jocurile transformări uluitoare pe care nici măcar nu ţi le poţi imagina? Până să ajungem însă acolo trebuie să cunoşti ce înseamnă de fapt conceptul de Metaverse.
 
Totul se petrece în mediul online doar că de această dată totul căpătă o nouă şi inedită dimensiune. Metaverse se referă la o realitate virtuală unde oameni adevăraţi pot interacţiona cu oameni adevăraţi dar prin intermediul unui avatar.
Pare de domeniul SF, dar oare până nu demult nu era aşa şi conceptul de internet? Să joci în viitorul apropiat într-un cazino Metaverse înseamnă să fi transportat într-o altă dimensiune unde să trăieşti o experienţă de joc complet diferită senzorial faţă de cea actuală. 
 

Frânturi din cazinouri

 
Când vorbim despre Metaverse şi despre cazinouri care să adopte această tehnologie ne gândim la un orizont de tip care o să dureze cu siguranţă câţiva ani.
Deocamdată nu există nici dispozitivele şi nici infrastructura necesară pentru că această idee să fie implementată rapid aşa că mai avem ceva de aşteptat.
 
Totuşi, semnele sunt clare şi spaţiul Metaverse se îndreaptă către finalizare determinând în acest fel o altă abordare a ceea ce înseamnă jocurile de cazino online. Deja sunt semnale clare că multe companii din acest domeniu investesc sume uriaşe pentru a crea infrastructura necesară implementării acestei idei.
 
Mai mult decât atât, se pare că au şi apărut primele reglementări în ceea ce priveşte jocurile de noroc din Metaverse. Aceasta nu poate însemna decât un singur lucru, jocurile de noroc în universul Metaverse vor fi în mod cert noile abordări ale industriei.
 
Nu ştim deocamdată ce dispozitive se vor folosi, cum vor fi rulate jocurile de noroc în acest univers alternativ şi ce simţuri ne vor fi activate. Dar în mod clar că jocurile de noroc online Metaverse vor face parte din viitorul nostru apropiat aşa că nu strică să fim pregătiţi pentru ele.
 

Aruncă o privire în globul de cristal

 
Este prea devreme să ne pronunţăm asupra jocurilor de noroc  în universul Metaverse.
Trebuie înainte de toate să ne convingem că acest stil de joc va prevala celui clasic şi apoi mai intervine în această ecuaţie şi problema banilor.
 
Cum plătim în acest mediu? Cu criptomonede sau rămânem la tradiţionale valute cu care suntem obişnuiţi acum? Şi cum se vor ridica câştigurile? Rămânem milionari în acest mediu sau avem oportunitatea să transferăm fondurile în conturile noastre reale?
 
Cumpărăm proprietăţi sau diverse bunuri şi servicii în acest mediu şi le folosim exclusiv numai prin avatarii noştri? Sau putem ajunge la o soluţie de compromis în care ambele lumi câştiga şi ajungem în final la o soluţie agreată de ambele dimensiuni? 
 
Asta se numeşte cu adevărat să provocăm viitorul şi cu această ocazie nu facem decât să aruncăm o privire curajoasă în globul de cristal. Sunt multe necunoscute în ceea ce înseamnă Metaverse şi mai ales în modul în care această realitate virtuală va schimba în totalitate percepţia noastră despre jocurile de noroc.
 
Un lucru însă se impune ca o concluzie logică, Metavers va fi fără nici o îndoială o forţă pe care nu o putem ignora în existenţa noastră.
Nimeni nu ştie cu adevărat cum ne va schimba această nouă realitate dar în mod cert că vom rămâne aceeaşi jucători pasionaţi ca altădată.
 

Concluzie

 
Am făcut o scurtă incursiune în ceea ce înseamnă şi va însemna pentru noi jucătorii dimensiunea Metaverse. Sunt multe întrebări la care deocamdată nu avem un răspuns clar dar un singur lucru este cert, jocurile de noroc îşi vor găsi şi în acest univers paralel expresia cea mai potrivită şi vor continua să ne încânte că de fiecare dată.



11 Iunie 2023
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod