Top 12 case unice în lume. Arată spectaculos!

Poate că majoritatea dintre noi locuim în apartamente sau case obișnuite, însă unii au gusturi diferite și au ales construcții deosebite. Descoperă 12 case unice în lume!

12. Habitat 67, Montreal, Canada

 
Cine ar fi crezut că dacă pui cuburi de beton unul peste altul, vei obține un bloc de apartamente? Acest complex de locuințe uimitor a fost construit în Montreal, Canada, de către arhitectul Moshe Safdie. La început nu trebuia să fie decât un simplu proiect arhitectural, dar iată că oamenii chiar au ajuns să trăiască în această clădire ciudată!


11. Futuro, Suedia

 
Futuro este o casă construită într-o formă prefabricată de navă spațială. Designul îi aparține lui Matti Suuronen și poate fi găsită în mai multe locuri din lume.
Dar cele mai multe case de acest fel sunt în Finlanda, țara natală a arhitectului.


10. Casa oglindă, Italia

Casele-oglindă din Bolzano, Italia, sunt greu de observat din cauza designului exterior unicat, „oglindă”, care are proprietatea de a le face să dispară din peisajul care le înconjoară. Dar la sosire, te întâmpină o casă-concept în totalitate nouă. Și cel mai important, poate fi închiriată pentru vacanțe și evenimente private.


9. The Mechanical Hobbit, Republica Cehă

 
Această casă, a cărei construcție a durat aproape 30 de ani, a primit multe premii, fiind un exemplu de construcție și habitat eco. Deși construcția ei a durat foarte mult, cu siguranță că durabilitatea ei va fi cu mult mai mare.
19 Decembrie 2017
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod