Străinii îl vor pe Ovidiu Anton la Eurovision 2016


Ovidiu Anton a refuzat invitaţia de a cânta alături de Lidia Isac pe scena Eurovision, pentru a nu-i afecta prestaţia pentru care ea s-a pregătit


Moldova 1 a transmis, luni după amiază, un comunicat de presă prin care a declarat că regretă faptul că "excelenta prestaţie" a interpretului Ovidiu Anton, câştigătorul etapei naţionale "Eurovision România 2016", nu va putea fi aplaudată de pe scena de la Stockholm, lansând totodată invitaţia ca România să participe la concurs, alături de Moldova, printr-un duet al celor doi reprezentanţi.

"Considerăm că este un precedent neplăcut în raport cu o televiziune publică. Suntem solidari cu întreaga echipă TVR şi ne exprimăm părerea de rău pentru faptul că echipele noastre nu vor fi în aceeaşi sală, pentru a se susţine reciproc, având în vedere spaţiul cultural şi valoric comun", se mai afirmă în comunicat. "Odată cu acest mesaj de solidaritate, lansăm şi ideea unei colaborări dintre reprezentanţii ţărilor noastre. În acest context, îl invităm pe Ovidiu Anton să evolueze pe scena Eurovision alături de reprezentanta Republicii Moldova, Lidia Isac.
Suntem convinşi că cei doi pot face un duet de excepţie cu piesa 'Falling Stars' în semifinala din 10 mai"
- este invitaţia făcută de Republica Moldova, în scopul de a "depăşi momentele de criză".

Totodată, televiziunea publică a Republicii Moldova l-a invitat pe Ovidiu Anton pe 14 mai la Chişinău la spectacolul în aer liber dedicat concursului şi care va fi "succedat de transmisiunea finalei ESC2016", acest eveniment urmând să fie transmis în direct de televiziunea Moldova 1.

Televiziunea Română (TVR) a fost retrasă dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, a anunţat, vineri, EBU pe site-ul oficial, una dintre consecinţe fiind eliminarea din competiţia muzicală Eurovision.

Ovidiu Anton, câştigătorul finalei selecţiei naţionale a Eurovision, cu piesa "Moment of Silence", care s-a desfăşurat, pe 6 martie, la Sala Sporturilor din Baia Mare a declarat, pe Facenook, că acest gest este unul nedrept, trebuind să se declare învins.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod