"Zâna" şi Bănică, "afurisiți" de Biserică

După o căsnicie de aproape şapte ani, Andreea Marin şi Ştefan Bănică jr au decis să se despartă. Nici unul dintre ei nu se află însă la prima experiență de acest gen. Părintele Ştefan a declarat pentru ziarul Ring că divorţul este un păcat care îi împiedică pe credincioşi să ajungă în Rai, iar a treia cununie religioasă nu mai este permisă în cazul lor.

Părintele Ştefan a declarat pentru ziarul Ring că divorţul este un păcat care îi împiedică pe credincioşi să ajungă în Rai, iar a treia cununie religioasă nu mai este permisă în cazul lor.

"Divorţul este un păcat făcut contra propriului trup şi suflet, contra existenţei respectivei persoane. Este un păcat care nu va fi iertat, aşa cum spune Sfânta Scriptură, nici în veacul veacului, nici în cel ce va să fie. Îi împiedică pe credincioşi să ajungă în Rai", a spus părintele Ștefan pentru ziarul Ring.

"Din punct de vedere religios, prima, a doua cununie religioasă, se dezleagă prin mărturisirea la duhovnic, apoi persoanele divorţate trăiesc în păcat în sensul că, din punct de vedere spiritual, nu se mai pot face celelalte căsătorii. A treia, a patra cununie religioasă nu mai sunt admise", a explicat preotul.

Un canon prevede ca acela care divorţează pentru a se recăsători să fie afurisit, notează publicația citată. "Acest canon este o lege clară şi precisă, până în veşnicie.
Din punct de vedere al canonului, păcatul divorţului nu se va ierta nici în veacul veacului şi nici în cel ce va să fie, cum spunea Mântuitorul. Afurisenia este o pedeapsă până în viaţa viitoare. Este ca un fel de admonestare duhovnicească dată acestor oameni care nu şi-au păstrat jurământul pentru că au jurat pe Sfânta Evanghelie"
, a mai spus părintele Ştefan.

Andreea Marin a mai fost căsătorită cu Cristian Gheorghiţă. Cei doi au mers la altar în 1995, însă s-au despărţit după trei ani.
"Oamenii se despart pentru că nu mai au aceleaşi idealuri", a spus vedeta în noiembrie anul trecut. Totuşi, dacă "Zâna" va dori să-şi refacă viaţa şi să aibă o nouă familie, ea va fi nevoită să trăiască în păcat, întrucât nu va avea parte de nuntă în biserică, scrie Ring.

La rândul lui, Ştefan Bănică jr a mai fost căsătorit cu Mihaela Rădulescu. Cei doi s-au despărțit după doi ani. Cântărețul are și un copil dintr-o altă relaţie.


Foto: Mediafax

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • victorina pe 19 Ian 2013, 10:39
    preoti=mita???

    Orice serviciu se plateste, de la internet, telefonie, asistenta medicala, tot,de ce ar fi cea religioasa gratuita? si preotii muncesc si trebuie sa manance, ca nu exista tarife fixe, alta e alta poveste ce nu tine de articol, ci de viata de zi cu zi, Dar nu am auzit in nicio stire cum ca BOR ar fi afurisit acest cuplu doar pentru ca a divortat, asa ar fi exclusi din randul Bisericii cam trei sferturi din populatie doar pe acest motiv.

    0
    0

  • George Alex pe 18 Ian 2013, 22:17
    pfuuu

    pacat e sa ceri si bani la botez,inmormantare,sa ceri bani cand tii asa zisele slujbe de Craciun,de Pasti....hai mai ca deja preotii au facut din credinta o mare afacere....

    7
    3

  • victoria pe 18 Ian 2013, 18:41
    jurnalism de dragul audientei, neprofesionist si imoral

    Subscriu la cele de mai sus, adaugand: articol de 2 lei, scris de dragul audientei. Nici macar nu stie ce e aia afurisenie (afurisire), cel care a scris, aceasta fiind excluderea din cadrul Bisericii pentru abateri grave morale sau erezii, ceea ce nu e cazul in speta. Articolul nu face decat sa arunce cu noroi in cei doi, in acest site si in imaginea Bisericii; subtil, sa indeparteze de credinta cititorii si sa mai manance si semnatarul lui o paine; ar fi mai onest sa faca altceva la care poate se pricepe mai bine! Divortul unui cuplu nu e tocmai o oala in care sa isi bage nasul oricine, ar fi mai bine sa fie lasati in pace sa depaseasca momentele cum pot, daca nu putem sa ii sprijinim cu ceva,nu sa le adaugam pietre la sacul din spate!

    9
    1

  • petre pe 18 Ian 2013, 16:58
    divortul

    In Sfanta Scriptură Dumnezeu vorbește de divorț , nu de divorțuri , iar a doua căsătorie înaintea lui Dumnezeu este la fel ca și a treia, a patra , etc. Fariseii și preoții au inventat tot felul de legi străine de Cuvântul lui Dumnezeu , punându-se mai presus de învățătura Lui . Ce păcat nu poarte ierta Dumnezeu ? Punem la îndoială atotputernicia Lui ?

    10
    2

  • manuela pe 18 Ian 2013, 16:33
    sunteti slabi pregatiti

    Cine a scris articolul habar nu are ce vorbeste. Dogmatica otdodoxa spune asa la Taina Nuntii, p 324: Biserica Ortodoxa permite a doua si a treia nunta. Permite divortul in cazul in cre unul din parteneri l-a inselat e celalat si in cazul unor abateri grave cum sunt vilentelel in familie si o gramada de chestiuni negative care nu mai au nimic comun iubirea reciproca dintre un barbat si o femeie. Eu nici nu cred ca acest "parinte Stefan" , care l-ati citat , exista in realitate. Orice preot , oricat de slab pregatit ar fi, stie ca Biserica Ordoxa admite a doua si a treia cununie. Cand scrieti un articlo, documentati-va ca va faceti de cacao!!!

    8
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod