Vienna Magic - noaptea fantastică a basmelor de Crăciun!

Vienezii de la Johann Strauss Enesemble revin, pentru al optulea an consecutiv, la colindat în România.
Aplaudată la Paris, Londra sau New York, faimoasa orchestră vieneză Johann Strauss Ensemble revine în România pentru al optulea an consecutiv, cu un turneu ce va străbate țara de la vest la est în luna decembrie.
Cu eleganța și forța cu care Strauss însuși își așternea cândva Viena la picioare, în sunetul delicat al muzicii lui Mozart, în explozia de bucurie triumfală a Marșului Radetzky sau în inconfundabilele acorduri ale Dunării Albastre, orchestra va duce colinda de Crăciun în șapte orașe, de la Timișoara, Oradea și Sibiu, până la Cluj, Mediaș, Târgu Mureș, Brașov sau Bucuresti.

În premieră absolută, alături de muzicienii austrieci va cânta un solist din România, excelentul violoncelist Adrian Naidin, un artist confirmat de public și de critică și consacrat alături de nume sonore ale muzicii internaționale.

De la Strauss și Lehar, la Bethoven, Haydn, Mozart sau Schubert, călătoria magică - în pași de vals, de polcă sau mazurcă - îl va avea drept ghid pe extraordinarul Russel McGregor, dirijor al orchestrei palatului Schonbrunn din Viena.

Violonist virtuoz și un adevărat showman, McGregor este inventiv și spontan cât să readucă în spectacolele sale tradiția de la începuturi, din vremea în care valsurile se cântau în parcuri și în grădinile publice, iar marele Johann Strauss conducea el însuși extraordinara lui orchestră.


Unul dintre puținele ansambluri din lume care a primit aprobarea urmașilor celebrului compozitor să cânte în capela familiei Strauss, celebra orchestră vieneză Johann Strauss Ensemble revine cu un spectacol ce va umple sufletul de bucurie în preajma sărbătorilor de iarnă, anunțat cu un titlul care poartă în el frumoasa promisiune: “Vienna Magic”. „Am pregătit și anul acesta surprize muzicale magice pentru prietenii noștri din România. Iubim din tot sufletul aceasta tara și pe românii care ne primesc cu atâta dragoste în fiecare an. Am umblat peste tot în această lume și le-am spus tuturor celor pe care i-am întâlnit să vină și să viziteze România, o țară frumoasă, de care merită să te îndrăgostesti”, a declarat Russell McGregor, dirijorul Johann Strauss Ensemble.

Johann Strauss Ensemble a pregătit special pentru spectacolele din Romania câteva surprize muzicale, alături de invitatul lor special din acest an, violoncelistul Adrian Naidin.
Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului The Necessary Death of Charlie Countryman, un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf, Adrian Naidin este un muzician complet, experimental în jazz, inspirat în clasic, plin de forță și har în folclor. O revelație a ultimilor ani atât pentru public, cât și pentru critică, Adrian Naidin urcă și pe scena Teatrului Național din București, în spectacolul “Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele”, pentru a modera cu geniu duelul în versuri al celor două forțe ale teatrului românesc.

O orchestra iubită în România. Johann Strauss Ensemble, probabil cea mai iubită orchestră austriacă în România, a susținut zeci de concerte cu casa închisă în cadrul deja tradiționalului Turneu de Crăciun programat la finalul fiecăruia dintre ultimii opt ani în țara noastră.

Directorul artistic al acestui turneu este domnul Erich Buchman, el alege în fiecare an piese originale din repertoriul familiei de compozitori Strauss, multe dintre acestea fiind interpretate de Johann Strauss Ensemble în premieră pentru România.

Turneul lor de anul acesta va străbate țara noastră, între 10 și 20 decembrie, de la vest la est, trecand prin Timișoara, Oradea, Sibiu, Cluj, Mediaș, Târgu Mureș, Brașov și București.

Programul turneului din acest an:

12 Decembrie - Timisoara

13 Decembrie - Oradea

14 Decembrie - Sibiu

15 Decembrie - Cluj

16 Decembrie - Mures

17 Decembrie - Medias

18 Decembrie - Brasov

19 Decembrie - Bucuresti


Biletele pentru spectacolul din Bucuresti se găsesc la casieria Teatrului Național din București (tel 021. 314.71.71), la Sala Palatului, la Palatul Copiilor, în Unirea Shopping Center (parter), Librăriile Adevărul, Libraria Mihai Eminescu și online, pe www.biletoo.ro, www.blt.ro si pe www.bilete.ro sau în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod