VIDEO: Cum arată bucătăria viitorului în viziunea IKEA

Gigantul suedez a prezentat în cadrul Săptămânii Designului de la Milano viziunea sa asupra bucătăriei viitorului, iar ideea revoluţionară este o masă de bucătărie care îşi învaţă utilizatorii să gătească.

Potrivit site-ului Engadget.com, citat de Mediafax, Concept Kitchen 2025 (Bucătăria Concept 2025, n.r.) are ca scop prezentarea modului în care oamenii vor cultiva, depozita şi găti alimente în următorul deceniu. Printre dispozitivele futuriste se află o serie de recipiente pentru păstrarea mai îndelungată a alimentelor proaspete şi un sistem de reciclare care separă automat gunoiul în funcţie de materiale din care este alcătuit (sticlă, metal, hârtie).

Piesa de rezistenţă este însă o masă de bucătărie numită "A table for living".

Piesa de mobilier utilizează un proiector suspendat deasupra tăbliei mesei şi este folosit pentru "desenarea" a unor instrucţiuni despre preparea unui fel de mâncare sau sugerarea unor reţete pe baza ingredientelor de pe masă.

Masa are şi un cântar încorporat şi indică utilizatorului cum trebuie tocate sau feliate ingredientele. De asemenea, piesa de mobilier include şi o plită cu inducţie, astfel încât nu mai este necesară deplasarea într-o altă zonă a bucătăriei pentru tratarea termică a alimentelor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod