Veniţi la marea expoziţiune a vechilor creaţiuni publicitare în Băneasa Shopping City!

10 Noiembrie 2010
Facebook Twitter gplus Comenteaza
Veniţi la marea expoziţiune a vechilor creaţiuni publicitare în Băneasa Shopping City!
Băneasa Shopping City anunţă “Marea expoziţiune a vechilor creaţiuni publicitare”, care se va desfăşura în data de 13 şi 14 ale lunii lui Brumar (Noiembrie), 2010. Reclame indigene şi streine, texte cu humor, grafică escelentă provenind de la case de încredere din perioada 1880-1980 vor încânta ochii privitorilor iubitori de frumos.

Cine crede că reclamele apărut-au în secolul XXI, ei bine se înşeală.
Egiptenii fură primul popor care a folosit papirusurile pentru a scrie mesaje comerciale şi ceea ce numim “postere” în zilele noastre. Iar dacă vă întrebaţi de unde vin panourile exterioare, un indiciu ar fi desenele pe pietre şi ziduri întrebuinţate încă din antichitate. Publicitatea era prezentă şi în evul mediu, când negustorii îşi angajau slujitori care să strige pe uliţe ofertele.


Vom fi martorii unor momente la fel de importante din istoria publicităţii prin vizionarea esponatelor de la “Marea expoziţiune a vechilor creaţiuni publicitare”.
Vom admira circa 200 de afişe, postere, reviste şi ziare, fotografii, cărţi postale, firme, obiecte şi ambalaje din România, Anglia, Statele Unite ale Americii, Franţa, Germania şi URSS. Colecţia este esecutată cu cea mai mare îngrijire de Valentin Partenie, furnisorul Băneasa Shopping City.


Ochiul privitorilor se va delecta cu imagini nemaivăzute, desene escepţionale, texte hazoase care oglindesc spiritul vremurilor şi chiar vechi reclame ale multor mărci pe care le mai găsim şi azi: Nivea, Dove, Persil, Poşta Română, Fiat, Peugeot, Kodak, Renault, Citroen, Azuga, Tarom, Timişoreana şi Adesgo. Cel mai vechi exponat din colecţie este o reclamă Dove din 1881.

Fie că este vorba de gravuri, afişe de spectacole (cinema, teatru, muzică), fragmente din mica publicitate, reclame la produse feminine, suplimente nutritive, electrocasnice, masini, mâncare, fotografii, cărţi poştale şi obiecte (cutii, fotografii cu reclame, semne de carte, sugative, maşinuţe de colecţie, plase, alte forme de ambalaje, cărţi vechi), anunţăm onoraţii oaspeţi că la vederea şi studierea esponatelor, firea dumneavoastră se va umple de bună dispoziţiune.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod