Vacanţele pe bicicletă devin un trend şi în România

27 Aprilie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Vacanţele pe bicicletă devin un trend şi în România

Peste 500.000 de biciclete vândute numai anul trecut si zeci de noi magazine specializate – sunt cifre care arată că românii încep să prindă şi ei microbul ciclismului. Mai mult, în ultimii ani, diferite organizaţii au văzut potenţialul concursurilor pe bicicletă.

Aşa am ajuns anul acesta la peste 45 de evenimente în toată ţara pentru cicliştii amatori sau profesionişti, majoritatea cu sute de participanţi. Spre deosebire de piaţa din străinătate, românilor le lipsesc însă serviciile de ciclism recreaţional.

Mai exact, dacă nu am bicicleta mea, dacă nu fac faţă drumurilor accidentate din cadrul concursurilor, dar vreau să fac o plimbare departe de zarva oraşului şi vreau să mă relaxez, la cine apelez? În ţări precum Franţa sau Anglia, răspunsul e simplu şi la îndemână. Un singur search pe google cu ”cycling holiday” îţi dă sute de mii de rezultate. În România, piaţa serviciilor de acest gen este încă la început.

Serviciile oferite de astfel de companii sunt complete şi adaptabile capacităţii fiecăruia de efort.
Turiştii primesc consultanţă în alegerea traseului, bicicletă şi asistenţă din partea unui ghid specializat pe toată durata vacanţei. Agenţia se ocupă de toată logistica: transportul cu maşina până la locul de unde începe traseul pe bicicletă, tranferul bagajelor la locul de cazare, organizarea evenimentelor în cadrul pensiunilor agroturistice, asistenţă tehnică permanentă.

Dacă vrei să încerci o astfel de experienţă, o poţi face în weekendul de 1 mai.
O agenţie specializată în vacanţe active (cicloturism sau mers pe jos) organizează o minivacanţă pe bicicletă, ca alternativă la clasicul mers la mare. Poţi descoperi pe două roţi satele săseşti din zona Transilvaniei, ai căror localnici mai păstrează obiceiurile străbunilor şi reţetele vechi de pâine şi de dulceaţă de rubarbă şi soc. Ziua program de pedalat pe dealuri şi printre păşunile ”păzite” de cirezile de vite, cu picnic în mijlocul naturii, iar seara – petrecere de voie la pensiunile agroturistice.
Cu bicicletă închiriată, transport, cazare, masă şi asistenţă de specialitate din partea unui ghid - toată experienţa nu depăşeşte 250 de lei. Află toate detaliile pe www.enjoytransylvania.ro.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod