Un nou scandal la "Românii au talent": CNA analizează promovarea concurentului condamnat pentru crimă

CNA va analiza săptămâna viitoare o ediţie a emisiunii "Românii au talent" în care a fost promovat un concurent care ar fi fost condamnat pentru complicitate la o crimă şi va solicita un punct de vedere de la Pro TV şi de la Ministerul Justiţiei privind această chestiune.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, în şedinţa de joi, să solicite un punct de vedere de la Pro TV pe acest subiect. De asemenea, CNA va solicita un punct de vedere de la Ministerul Justiţiei, pentru a afla care este situaţia juridică a lui Andrei Grigoriu, concurentul promovat la "Românii au talent" şi care ar fi făcut 16 ani de închisoare după ce a fost condamnat pentru complicitate la o crimă.

De asemenea, departamentele de specialitate ale CNA vor realiza un raport de monitorizare al ediţiei emisiunii "Românii au talent" în care a fost prezentat respectivul concurent. Ulterior, într-una din şedinţele de săptămâna viitoare, CNA îşi propune să analizeze acest caz.

Dacă a făcut o crimă, nenorocire pe capul lui.
Şi, dacă şi-a ispăşit pedeapsa, odată cu ispăşirea pedepsei, eu, indiferent că sunt televiziune, societate de taxi, nu am niciun fel de drept să-i îngrădesc drepturile cetăţeneşti
Florin Gabrea, membru CNA
Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor membrilor prezenţi la şedinţa CNA de joi (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu), la propunerea lui Valentin Jucan, cel care prezidează şedinţa, relatează Mediafax.

Valentin Jucan a spus că a primit până în prezent mai multe reclamaţii privind prezenţa lui Andrei Grigoriu la o ediţie a emisiunii de la Pro TV. "Se pare că acesta a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, este vorba de o condamnare pentru complicitate la crimă.
Vă solicit să solicităm un punct de vedere atât postului, pentru a ne aduce clarificări, dar eu aş adăuga necesitatea de a avea o corespondenţă scurtă cu Ministerul Justiţiei, ca să ştim dacă într-adevăr ce s-a spus pe piaţă, şi anume că dânsul a fost condamnat pentru această crimă, este adevărat sau nu. Au fost voci care au spus că este vorba despre tăinuire. Nu aş vrea să mergem înainte fără să ştim pentru ce anume a fost condamnat"
, le-a spus Valentin Jucan, în şedinţa de joi, colegilor săi.

Totodată, Valentin Jucan a spus că, dacă se dovedeşte că respectiva persoană a fost condamnată pentru o crimă, ea nu poate fi prezentată ca "un model".
"Eu nu cred că este un model care poate fi promovat într-o emisiune care se numeşte «Românii au talent» (...) Având în vedere că persoana respectivă a fost parte dintr-un proces, acest proces s-a finalizat cu o hotărâre a instanţei, iar acea hotărâre a instanţei a fost respectată, persoana respectivă şi-a ispăşit pedeapsa. Practic, faţă de societate, acea persoană a reglat acest moment al vieţii. Nu aş fi avut poate o problemă dacă ar fi apărut într-o emisiune care ar fi avut ca temă, de exemplu, modul în care o persoană care a trecut printr-un astfel de eveniment nefericit din viaţă s-a reabilitat şi încearcă să îşi reconstruiască viaţa.
Dar, atât timp cât emisiunea «Românii au talent» nu are ca obiect, din punctul meu de vedere, nu se referă la modul în care oamenii reuşesc să traverseze prin viaţă momente dificile, ci are ca scop promovarea unor talente şi a unor personaje care reuşesc în viaţă printr-un talent nedescoperit, eu înţeleg că această emisiune are rolul de a promova aceste talente şi de a le promova"
, a mai spus Jucan.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod