Ultimul single al lui Michael Jackson, nu e numai al lui

de Ileana Voicu Ghinea, 13 Octombrie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Ultimul single al lui Michael Jackson, nu e numai al lui

Piesa "This Is It", lansat saptamana aceasta, este, de fapt, o melodie compusa de Michael Jackson si de Paul Anka acum mai bine de 26 de ani, informeaza Reuters. Scandalul a pornit in momentul in car Anka a recunoscut piesa si a iesit in presa incercand sa clarifice faptul ca piesa nu este noua, asa cum s-a declarat, si ca nu este in totalitate a lui Michael.

Cantecul dateaza din 1983, cand a fost realizat sub titlul "I Never Heard", fiind compus de Michael Jackson impreuna cu Paul Anka. Piesa urma sa fie inclusa pe un album al cantautorului canadian, insa, in cele din urma, cei doi nu s-au mai inteles, iar Jackson a pastrat casetele master, Paul Anka primind inregistrarea acestui cantec. In cele din urma, piesa a fost lansata in 1991, Paul Anka permitandu-i unui cantaret portorican necunoscut, Sa-Fire, sa il interpreteze.

Specialistii sustin ca cele doua piesa luate in discutie, "I Never Heard" si "This Is It", au aceleasi acorduri de pian, cu singurul amendament ca cea mai recenta versiune cuprinde si cateva efecte noi si backing vocals, realizate de fratii lui Michael Jackson.

Amenintati de Anka ca vor fi dati in judecata, administratorii averii lui Michael Jackson au recunocut meritele compozitorului canadian, acceptand sa ii plateasca 50% din incasarile generate de acesta. Acest procent ar putea reprezenta o sursa imensa de venituri pentru cantaretul canadian, acum in varsta de 68 de ani.

"Au inteles ca a fost o greseala, au inteles ca este cantecul meu, au inteles ca este vorba despre productia vocii sale, in studioul meu, si voi primi 50% din intregul proiect, ceea ce reprezinta, de altfel, o intelegere echitabila", a declarat Paul Anka intr-un mesaj video postat pe TMZ.com.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod