Ultimele zile ale expozitiei "Linia si culoarea"

7 Ianuarie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Ultimele zile ale expozitiei

Saptamana 7-11 ianuarie este ultima in care mai poate fi vizitata la MNAR expozitia de desene italiene "Linia si culoarea". Capodoperele se vor intoarce acasa, la Muzeul Luvru din Paris, dupa trei luni si jumatate in care au fost expuse la Bucuresti.

Este pentru prima oara cand aceste desene sunt expuse in afara Muzeului Luvru, fiind, in general, foarte rar prezentate publicului, datorita raritatii si fragilitatii lor.

Expozitia prezinta arta desenului la Florenta, in secolul al XVII-lea, prin intermediul a 61 de lucrari semnate de artisti care sunt deopotriva mari maestrii ai picturii, dar si ai desenului.


Creatiile artistilor florentini reflecta gustul pentru experiment, pentru forme de creatii originale, chiar extravagante, o mare finete a observatiei si dorinta de a experimenta in tehnici diverse, folosind culoarea pentru a obtine un plus de expresivitate si efecte picturale.

In expozitie sunt prezenti artisti care s-au afirmat in prima parte a secolului, precum Cristofano Allori, Cecco Bravo, Giovanni da San Giovanni, Francesco Furrini, Matteo Rosselli, tributari Renasterii, dar si artisti activi in a doua jumatate a secolului, precum Il Volterrano, Domenico Gabbiani, Pier Dandini sau Giuseppe Nasini, care contribuie la raspandirea formelor baroce.

In 2005, muzeul Luvru a organizat o expozitie de desene de anvergura, prilejuita de publicarea "Inventarului desenelor toscane din secolele XVII-XVIII", in care figurau majoritatea operelor prezente acum la Bucuresti.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod