Tudor Gheorghe revine la Sala Palatului cu anotimpul renasterii

3 martie. 2016. Uluitor. Zguduitor. Incredibil. Primavara lui Tudor Gheorghe nu s-a incheiat! Acesta este un adevarat breaking-news.

De peste un deceniu, Tudor Gheorghe ne rasfata cu “Anotimpurile poeziei romanesti”. Fiecare anotimp a fost celebrat alaturi de milioane de spectatori. Iata ca anul acesta, “olteanul absolut” revine, la 3 martie, cu „Primavara simfonic”, la Sala Palatului. Pe marea scena se vor intalni trei institutii: Orchestra Nationala Radio, Corul National de Camera ”Madrigal” si Tudor Gheorghe!

Prin varietatea tematica, prin perfectiunea stilistica, prin frumusetea exprimarii atator sentimente umane, poezia romaneasca n-are nevoie de artificii spre a fi pusa in valoare in toata splendoarea ei.

Dar intr-o vreme cand e citita din ce in ce mai putin, m-am gandit ca n-ar strica s-o imbrac intr-o haina de gala si s-o ofer spre admiratie la cat mai multi degustatori de frumos. Asa au aparut pe rand cele patru anotimpuri ale poeziei romanesti cantate in acompaniamentul unei orchestre simfonice si a unui cor academic”, a marturisit Tudor Gheorghe.

In acest an de gratie, se implinesc 15 ani de la lansarea albumului „Primavara Simfonic”, in care maestrul Tudor Gheorghe ne-a prezentat un spectacol cu o incarcatura emotionala aparte, o reprezentatie uimitoare care a marcat deschiderea unui nou ciclu din viata si cariera sa.

Din 2001, „olteanul universal” are anotimpurile sale... simfonice.

Desi fiecare aparitie a lui Tudor Gheorghe reprezinta o noutate pentru public, aducand prin spectacolele sale o abordare diferita prin continutul artistic si muzical, maestrul vorbelor cantate va reveni cu “Primavara Simfonic”, la 3 martie, pe scena Salii Palatului. Maestrul isi doreste sa le ofere tinerilor, care vin intr-un numar foarte mare la evenimentele sale, posibilitatea de a descoperi si de a cunoaste frumusetea concertelor simfonice sustinute in vremea cand acestia erau copii sau nici nu se nascusera.

“Primavara Simfonic” este unul dintre cele mai pasionante fenomene ale timpului muzical, pornind de la exploatarea unor dimensiuni sonore noi si ajungand pana la cercetarea neobosita a sonoritatilor inconfundabile specifice stilului sau unic, atat de greu de descris in cuvinte si de incadrat in limitele unui tipar.

Biletele au fost puse în vânzare pe www.tudor-gheorghe.ro, la casa de bilete a Sălii Palatului, sau online pe bilete.ro, myticket.ro, bilet.ro, si  pe eventim.ro.

Albumul "Primăvara Simfonic" cuprinde piese cunoscute de admiratorii lui Tudor Gheorghe, precum "Dorul calator", "Antiprimavara" (pe versuri de Adrian Păunescu), "Valsul rozelor" (pe versuri de Alexandru Macedonski),"Salcamii" (pe versuri de Arhip Cibotaru), "Note de primavara" (pe versuri de George Bacovia) etc.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod