Tributul Amy Winehouse a strans 5000 de fani langa Ateneu

24 August 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Tributul Amy Winehouse a strans 5000 de fani langa Ateneu
Aproape 5000 de bucuresteni au participat aseara la evenimentul organizat in memoria artistei britanice Amy Winehouse, la o luna de la tragica sa disparitie. Paula Seling, Rona Hartner, Maria Radu si Nico au oferit un tribut emotionant, presarat cu piese proprii si cover-uri ale celor mai celebre hituri Amy Winehouse.  

In Piata George Enescu din Capitala au rasunat aseara refrenele pe care milioane de oameni le-au fredonat pe intreg mapamondul. Ca artist, Amy Winehouse a fost adulata pentru eclectismul sau, un mix unic de jazz, soul, hip-hop, pop, R&B, muzica anilor `60; a fost reteta de succes care i-a asigurat un loc aparte in inimile ascultatorilor sai.
Acelasi lucru l-au pus in scena aseara Paula Seling, Rona Hartner, Maria Radu si Nico, o combinatie uluitoare de voci de exceptie, fiecare cu o abordare surprinzatoare a pieselor create de Winehouse.

Seara a fost deschisa in forta de Maria Radu, cu un cover al piesei „Valerie”, material discografic la randul sau preluat de Amy Winehouse si Mark Ronson de la trupa The Zuttons (UK)si nominalizat in 2008 pentru un Brit Award la categoria "Best British Single". Au urmat doua ore de muzica buna, in care evergreen-urile divei britanice - “Back to Black”, „Rehab”, „Stronger Than Me”, „Love Is A Losing Game”, „You Know I’m No Good” - s-au impletit armonios cu piese care-i erau dedicate, momente de reverenta fata de memoria sa, precum impresionantul “Sing and Pray” al Ronei Hartner, sau “Promit” (ca nu te voi uita) al Paulei Seling.
Concertul s-a incheiat cu aceeasi piesa din deschidere, “Valerie”, pentru care cele patru soliste si-au unit vocile si band-urile, oferind spectatorilor in picioare un final indelung aplaudat. Showul a fost urmat de proiectia recitalului  sustinut de Amy Winehouse la Londra, in 2007, la Shepherd's Bush Empire: „I Told You I Was Trouble: Amy Winehouse Live From London (2007)”
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod