"Torchwood" debuteaza la TVR 2

Facebook Twitter Comenteaza


Miercuri, 17 septembrie, de la ora 20:30, TVR 2 aduce iubitorilor de SF un nou serial: "Torchwood", o productie BBC din anul 2006, continuarea intr-un alt plan a aventurilor unuia dintre eroii serialului "Dr. Who" (difuzat tot de TVR 2). Este vorba de enigmaticul capitan Jack Harkness (interpretat de John Barrowman), care formeaza propria echipa si lupta pentru salvarea omenirii in acest nou serial SF.

Dupa ce se separa de Doctor Who, Jack devine acum liderul unui grup restrans de investigatori ai Institutului Torchwood, cu sediul la Cardiff. Noua sa misiune presupune folosirea tehnologiei extraterestre pentru a rezolva cazurile complicate de crima din prezent.
Membrii echipei nu dau socoteala nici politiei, nici guvernului, nici macar unei organizatii puternice ca ONU.

Toti sunt tineri, sub 35 de ani. Motivul ar fi ca au de-a face cu probleme tehnologice si stiintifice noi, necunoscute generatiilor trecute, spun unii. Sau celor care intra in aceasta lume primejdioasa le este sortit sa moara tineri, spun altii. Din pacate sau din fericire, capitanul Jack Harkness este cel mai indicat sa conduca asemenea misiuni riscante, pentru ca, spre deosebire de ceilalti oameni, el este nemuritor. Din sediul lor subpamantean, situat intr-o falie temporala, echipa porneste de fiecare data in misiune pentru salvarea omenirii de prabusirea iminenta a unui imens meteorit, de amenintarea unei civilizatii extraterestre mult mai avansata tehnologic decat noi, de raspandirea unui virus mortal, sau de efectele unui secret cutremurator aflat dintr-un raport neobisnuit de autopsie.

Parte "CSI", parte "Dosarele X", "Torchwood" este echipa din care iubitorii de aventura si-ar dori sa faca parte.
Provocarile secolului 21 au sosit, iar Torchwood trebuie sa le faca fata cu orice pret, indiferent de riscuri.

Creatorii acestui serial sunt scriitorii Toby Whithouse ("Doctor Who", "Hotel Babylon"), Russell T. Davies ("Doctor Who", "Queer As Folk") si PJ Hammond ("Sapphire & Steel", "Midsommer Murders"), iar titlul "Torchwood" a fost ales ca fiind anagrama titlului "Doctor Who".

Primul episod din Torchwood a fost difuzat in Anglia de BBC 3, stabilind un nou record de audienta si devenind cea mai urmarita drama pe un canal digital.

Serialul deja a fot remarcat si a fost premiat cu trofeele:  TVQuick si TVChoice pe 2007 la categoria "Best New Drama" si trofeul BAFTA 2007 pentru cea mai buna actrita: Eve Myles. In paralel, Torchwood a fost nominalizat la Premiile Hugo 2008 la categoria: "Best Dramatic Presentation"; sase nominalizari la SyFyPortal Genre Awards 2008 si trei nominalizari la National Televison Awards 2008 la categoriile: "Most Popular Drama", "Outstanding Drama Performance": John Barrowman si "Outstanding Drama Performance": Eve Myles.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod