Tina Turner vrea să renunţe la cetăţenia americană

Deţinătoare a cetăţeniei elvețiene, ea a început demersurile pentru a renunţa la cetăţenia americană.
Vedeta în vârstă de 73 de ani, care locuieşte în Elveţia din 1995 şi vorbeşte fluent limba germană, s-a prezentat la ambasada americană din Berna pe 24 octombrie pentru a semna documentele necesare, a precizat Washington Post.

Artista a spus că nu mai are legături cu Statele Unite, "cu excepţia celor familiale" şi că nu are "intenţia să se întoarcă pentru a locui" în această ţară, potrivit cotidianului american, care citează un raport al ambasadei.

Demersul celebrei cântăreţe vizează pierderea cetăţeniei americane, după dobândirea celei elveţiene, care diferă de o renunţare formală la cetăţenie din motive care ţin de domeniul taxelor şi al impozitelor, informează Mediafax.

Tina Turner, o legendă a muzicii rock, s-a căsătorit în luna iulie cu partenerul ei de viaţă, Erwin Bach, un producător muzical german în vârstă de 57 de ani, în cadrul unei ceremonii discrete, organizată pe malul Lacului Zurich, în localitatea Küsnacht.

"Sunt foarte fericită în Elveţia şi aici mă simt ca acasă.
Nu pot să-mi imaginez un loc mai bun pentru a trăi"
, a declarat vedeta americană, în ianuarie, pentru revista Blick.

În ianuarie, Tina Turner a obţinut cetăţenia din Küsnacht, iar în aprilie, cantonul din Zurich şi Confederaţia helvetă au aprobat naturalizarea artistei.

Tina Turner are o relaţie cu Erwin Bach, pe care l-a cunoscut la sediul unei case de discuri, începând din 1987. Ea a divorţat de primul ei soţ, Ike Turner, în 1978.

Tina Turner a fost timp de multe decenii una dintre cele mai de succes cântăreţe din lume, devenită celebră graţie unor piese precum "Simply The Best", "What's Love Got To Do With It", "We Don't Need Another Hero" şi "Proud Mary".

Pe numele său real Anna Mae Bullock, Tina Turner s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Brownsville (Tennessee).
Tatăl ei lucra pe o plantaţie de bumbac, iar mama ei era de origine indiană. Cântăreaţa a trecut, de altfel, la budism în 1970.

După liceu, Tina Turner s-a mutat la Saint Louis, pe atunci capitala blues-ului, unde l-a întâlnit pe Ike Turner, un chitarist cu opt ani mai în vârstă decât ea. Primul lor single - "Fool in Love" - a urcat pe primul loc în topul Hit Parade.

Consacrarea ei a venit în 1966, odată cu lansarea piesei "River Deep Mountain High", compusă special pentru ea de Phil Spector.

Căsnicia artistei americane a început să se degradeze după ce Ike Turner a devenit dependent de droguri şi abuziv, Tina Turner părăsindu-l pe Ike pe 2 iulie 1976 şi luând cu ea cei patru copii ai cuplului, dintre care doi provin dintr-o relaţie anterioară a soţului ei, notează Mediafax.

În timpul divorţului, cântăreaţa a renunţat la orice sprijin din partea lui Ike şi la drepturile asupra melodiilor comune.
Şi-a început cariera solo în 1984, la New York, pe când avea datorii de o jumătate de milion de dolari şi trăia doar din ajutorul social. În acelaşi an, la vârsta de 45 de ani, Tina Turner a câştigat patru premii Grammy pentru albumul care a marcat revenirea ei în industria muzicală, "Private Dancer", şi a jucat alături de Mel Gibson în filmul "Mad Max - Beyond Thunderdome".

Într-o carieră impresionantă de aproape o jumătate de secol, Tina Turner, considerată cântăreaţa cu cel mai mare succes din muzica rock, supranumită de altfel "regina rock and roll", a lansat 10 albume de studio, a jucat în numeroase filme, iar discurile ei s-au vândut în peste 200 de milioane de copii pe plan mondial. Cântăreaţa americană, celebră pentru vocea ei puternică, îşi electriza publicul de fiecare dată cu energia ei debordantă din concerte.
Tina Turner a vândut mai multe bilete la show-urile sale decât oricare alt artist solo din istorie şi a câştigat opt premii Grammy.

Tina Turner s-a retras din viaţa publică după turneul ei de adio care a avut loc în 2008/2009. Cântăreaţa a învăţat limba germană şi s-a mutat în Elveţia în 1995.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod