Tenis usor, distractiv si sanatos pentru copii

28 Aprilie 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Tenis usor, distractiv si sanatos pentru copii

Intr-un context in care prima experienta a copiilor cu tenisul era pana acum, de cele mai multe ori, coplesitoare, Tenis Partener® lanseaza in Romania proiectul Tenis10, prin care ii incurajeaza pe cei mici sa descopere tenisul ca un sport usor, distractiv si sanatos.

Desfasurat cu sprijinul Federatiei Romane de Tenis (FRT) si al Academiei Sever Dron, Tenis10 ia in calcul cateva principii simple, prin care copiii cu varsta intre 4 si 10 ani se orienteaza catre tenis, iar cu ajutorul unor antrenamente si competitii specifice raman atasati acestui sport si fac primii pasi spre a deveni campioni.

Are la baza doua componente esentiale: pe de o parte metodele specifice de antrenament, insotite de echipamentul adecvat varstei si abilitatilor fiecarui copil, iar pe de alta parte sistemul competitional, conceput sa completeze primele elemente.

Altfel spus, copiii vor juca tenis pe terenuri mai mici, cu rachete mai scurte si mingi mai usoare, in cadrul unor competitii al caror sistem de scor genereaza partide cu durata redusa. In consecinta, primele experiente pe terenul de tenis de care cei mici vor avea parte vor fi lipsite de efortul exagerat care pe cei mai multi ii indeparta pana acum de acest sport.

Conform normelor Federatiei Internationale de Tenis (ITF), Tenis10 inglobeaza trei stagii de joc (Rosu, Portocaliu si Verde), concepute pentru a-i ajuta pe copii sa progreseze.
Pe masura parcurgerii lor, dimensiunile terenului, lungimea rachetelor si viteza mingilor cresc, pana cand jucatorul avanseaza catre tenisul standard.

Turneele vor debuta pe 9 mai la Timisoara si Mamaia.

Descarca
aici Calendarul competitional.


Mai multe detalii pe www.tenis10.ro.


Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod