Telefoanele inteligente distrug intimitatea cuplurilor

Un studiu realizat în SUA relevă că folosirea intensă de către cupluri a platformei Facebook sporește sentimentul de gelozie și duce la despărțirea partenerilor


Paul Levy spune că, cu cât oamenii recurg mai mult la tehnologie pentru a fi aproape de ceilalţi, cu atât se reduce nivelul de apropiere în viaţa reală.

Un studiu efectuat de Universitatea Oxford asupra a 24.000 de cupluri europene căsătorite a descoperit că satisfacţia maritală este invers proporţională cu nivelul de utilizare a site-urilor de socializare, notează Mediafax.

Cu cât cuplurile citeau mai mult despre vieţile interesante ale altora, cu atât erau mai predispuse la a-şi vedea propria relaţie şi viaţă ca dezamăgitoare.

Paul Levy spune că o soluţie este evitarea utilizării tehnologiei mobile atunci când nu este cu adevărat necesară.

El sfătuieşte cuplurile să nu mai folosească telefoanele şi tabletele în dormitor sau la masă. De asemenea, folosirea unui ceas deşteptător clasic este recomandată în detrimentul telefonului mobil pe post de alarmă, evitând astfel cât mai mult posibil folosirea acestor dispozitive care duc, în cele din urmă, la însingurare.

De asemenea, Paul Levy spune că, atunci când cineva trimite un mesaj constând în litera "X", o prescurtare a cuvântului "sărut", trebuie să îşi amintească să-şi sărute interlocutorul şi în viaţa reală.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod