Szobi Cseh a murit. Cascadorul a fost răpus de cancer

"Buză de iepure" a murit, vineri dimineață, la vârsta de 71 de ani. El suferea de cancer osos, iar în ultimii ani din viaţă a suferit foarte mult. Optimist incurabil, Szobi Cseh spera să învingă boala.

Szobi Cseh, care a încetat din viaţă în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 71 de ani, a fost cel mai prolific şi cel mai cunoscut cascador al cinematografiei române, cu peste 150 de filme la activ, de la "Dacii" lui Sergiu Nicolaescu, debutul său, până la "Amen" de Costa-Gavras.

Cseh a fost internat la Spitalul Fundeni din Capitală în iunie anul trecut, cu o suferinţă hematologică gravă, pentru a urma un tratament de specialitate. Anul trecut, Szobi Csech a aflat că are cancer, fiind diagnosticat cu mielom multiplu şi tumoare la coloană, la Spitalul Fundeni, unde a urmat tratament cu citostatice, potrivit declaraţiilor sale din presă, citate de Mediafax.

Szabolcs (Szobi) Cseh s-a născut pe 11 decembrie 1942, în oraşul Miercurea Ciuc (judeţul Harghita), într-o familie de secui.

În anul III de facultate (IEFS), Cseh a debutat în calitate de cascador în filmul "Dacii", de Sergiu Nicolaescu (1965), lucrând în paralel la trapez zburător la Circul de Stat din Bucureşti, în trupa "Ganea".

Tot înainte de terminarea facultăţii, a fost distribuit ca actor în rol principal în filmul "Împuşcături pe portativ", de Cezar Grigoriu, precum şi în producţia franceză "Tom Sawyer şi Huckleberry Finn".

Începând din 1966, de la debutul său, Szobi Cseh a colaborat la realizarea a peste 150 de filme artistice, lungmetraje şi de televiziune, din care 25 sunt producţii străine sau coproducţii.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • M.P. pe 1 Aug 2014, 22:19
    Dumnezeu sa-l odihneasca .

    Vestea asta m-a bulversat. L-am cunoscut personal pe Sobi. O colega , a mea, din liceu, a fost prietena lui.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod