Studenţii români de la facultăţile de arte plastice au acum acces la o resursă multimedia gratuită

Biblioteca Academiei Române şi SIVECO România au lansat un instrument interactiv de prezentare a informaţiilor tehnice asupra legăturilor manuscriselor bizantine, dedicat studenţilor, artiştilor şi specialiştilor în conservare.
Biblioteca Academiei Române şi SIVECO România au lansat un instrument interactiv de prezentare a informaţiilor tehnice asupra  legăturilor manuscriselor bizantine, dedicat studenţilor, artiştilor şi specialiştilor în conservare.

Studiul tehnicilor de realizare a manuscriselor bizantine reprezintă o componentă educaţională importantă pentru specialiştii din domeniul artelor plastice, fiind singura modalitate de a înţelege contribuţia manuscriselor la evoluţia artei tiparului şi a culturii.

În prezent, însă, această cercetare esenţială pentru conservarea patrimoniului cultural nu este inclusă în programa universitară de la facultăţile de arte plastice din România. De aceea, Biblioteca Academiei Române împreună cu SIVECO România lansează soluţia multimedia STUDITE, care include informaţii tehnice asupra legăturii bizantine, scheme, fotografii, videoclipuri şi texte explicative referitoare la diferitele etape de realizare a unei legături.

Astfel, tinerii interesaţi de studiul artelor plastice şi specialiştii din domeniu vor avea acces în mod gratuit la această resursă multimedia care le va oferi informaţii detaliate despre legăturile manuscriselor bizantine.
Tehnica de realizare a legăturilor bizantine este esenţială pentru a înţelege cum a fost gândit şi realizat un manuscris şi permite reconstrucţia lui pentru a fi disponibil în viitor.

Pentru a facilita accesul studenţilor şi cercetătorilor din România la aceste informaţii, resursa multimedia va fi disponibilă la Biblioteca Academiei Române, dar şi online, pe site-ul Proiectului STUDITE (www. Studite.org).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod