Sinaia anunţă înscrierea în programul "Capitala Verde a României" 2011

22 Septembrie 2011
Facebook Twitter Comenteaza
Sinaia anunţă înscrierea în programul
Competiţia oraşelor verzi din România - „Capitala Verde a României” ediţia 2011, anunţă înscrierea oraşului Sinaia în lupta pentru titlul de cel mai verde oraş din ţară. Sărbătorirea înscrierii va fi realizată în perioada 23-25 septembrie şi coincide cu organizarea unuia dintre cele mai importante evenimente culturare din Sinaia, Festivalul „Sinaia Forever”.

"Urmăresc competiţia pentru cel mai verde oraş al României încă de la prima ediţie din 2010 şi, trebuie să recunosc, am simţit o oarecare mândrie când am fost anunţaţi că titlul de anul trecut a fost desemnat municipiului Braşov.
Vreau ca, anul acesta locuitorii din Sinaia să simtă aceeaşi mândrie şi aceeaşi responsabilitate pe care această competiţie le-a oferit-o braşovenilor. Pentru că trebuie să fim conştienţi că acest titlu se oferă unei comunităţi bine închegate, educate şi cu un adevărat respect faţă de mediu"
, a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

"Înscrierea Sinaiei în competiţia celor mai eco oraşe este o oportunitate majoră de a demonstra coeziunea şi responsabilitatea locuitorilor în ceea ce priveşte respectul faţă de mediu.
Prezenţa noastră, în acest week-end special, în cadrul festivalului „Sinaia Forever” reprezintă o adevărată oportunitate pentru Umbrela Verde de aduce mai aproape de locuitorii oraşului Sinaia tot ce înseamnă spirit şi educaţie ecologică. Îi invit pe aceştia la cortul Umbrela Verde, pentru a lua parte la cât mai multe acţiuni eco"
, a declarat Alina Bratu, Corporate Affairs Manager URBB şi coordonator Umbrela Verde.

Ediţia din 2011 a programului naţional lansat de Umbrela Verde se desfăsoşoară în intervalul 23 Mai - 1 Decembrie, iar în acest moment, alături de Sinaia, mai sunt înscrise în competiţie următoarele oraşe: Cluj Napoca, Timişoara, Tulcea, Sectorul 2 Bucureşti, Brăila, Botoşani, Oradea şi Alexandria.

În cadrul festivalului anual „Sinaia Forever”, locuitorii oraşului vor putea lua parte, la cortul Umbrela Verde, la activităţi neconvenţionale de educaţie eco ( ateliere verzi, eco design, construcţii din materiale reciclate) şi vor putea lasa mesaje de susţinere în competiţia Capitala Verde a României.
Tot la cortul Umbrela Verde, locuitorii Sinaiei sunt aşteptaţi să completeze formulare în care să descrie cum doresc ei să arate oraşul lor, un oraş verde şi curat şi să răspundă la întrebari despre protecţia mediului, cei mai eco dintre ei fiind rasplătiţi cu premii instant.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod