Simona Halep s-a calificat în premieră în finala de la Roland Garros!

Românca a învins-o joi seară pe jucătoarea germană Andrea Petkovici cu 6-2, 7-6, în semifinale.

Cea mai bună jucătoare română de tenis a momentului, Simona Halep, s-a calificat în premieră într-o finală de Mare Șlem, joi, la Roland Garros, după ce a învins-o pe Andrea Petkovic (Germania/N. 28), cu 6-2, 7-6 (4).

Halep, a patra favorită a turneului, s-a impus după o oră și 30 minute de joc și și-a asigurat un cec de 825.000 de euro și 1.200 puncte. În finală, ea o va înfrunta pe rusoaica Maria Șarapova (N. 7), victorioasă cu 4-6, 7-5, 6-2 în fața canadiencei Eugenie Bouchard.



7titluri WTA are în palmares Simona Halep
În vârstă de 27 ani, Maria Șarapova a câștigat turneul de la Roland Garros în 2012, iar la ediția de anul trecut a fost învinsă în finală de Serena Williams (SUA).

Halep a ajuns în finală la Openul Franței fără a pierde vreun set la această ediție.

Simona a început excelent meciul cu Petkovic, cu un break, avantaj pe care și l-a menținut și apoi l-a mărit cu un nou break, la 4-1, încheind setul cu un sec 6-2, după doar 28 de minute.


Halep a controlat jocul și a profitat de erorile neforțate comise de Petkovic, care a intrat mai greu în meci, notează Agerpres.

În setul al doilea, Andrea Petkovic (26 ani, 27 WTA) a jucat din ce în ce mai bine, a condus cu 1-0 și 2-1, Halep a părut că s-a relaxat și că joacă prea mult de pe fundul terenului, astfel că scorul a devenit 3-1, după un break reușit de nemțoaică.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod