Shakira nu a plagiat

Cazul de plagiat de care a fost acuzată cântăreața pop în 2010 pentru melodia "Loca" a fost infirmat luni de un judecător american, care a spus că s-a dovedit că acel compozitor dominican care a formulat acuzația pretinzând că este o copie după un cântec compus de el a mințit în instanța de judecată, iar caseta pe care s-au bazat afirmațiile sale este un fals, informează agenţia Reuters, citată de Agerpres.
"În acest proces a fost vorba despre o problemă de fraudă", a spus judecătorul districtual Alvin Hellerstein din Manhattan, care a respins cazul de încălcare a drepturilor de autor deschis împotriva Sony/ATV Latina și Sony/ATV Discos.

Însă în luna august a anului trecut, Hellerstein horărâse că acest cântec de top în limba spaniolă al Shakirei, precum și un alt cântec al rapperului dominican cunoscut sub numele de El Cata sunt copiate ilegal după o înregistrare a dominicanului Ramon Arias Vasquez intitulată "Loca con su Tiguere".
Judecatorul hotărâse că cele două unități Sony sunt răspunzătoare de încălcarea drepturilor de autor în distribuirea acestor melodii.

"Mayimba Muzica" cu sediul la New York, care deține drepturile de autor asupra lucrărilor muzicale ale lui Arias, a dat în judecată Sony în 2012.

Hellerstein a declarat luni că noi probe aduse în atenția sa de Sony oferă "dovezi competente și substanțiale" potrivit cărora caseta pe care se presupune că Arias a înregistrat piesa, conform drepturilor de autor din SUA, nu a fost făcută în 1998 așa cum a susținut.
Hellerstein a spus că și-a pierdut încrederea în mărturia lui Arias.

Reprezentanții Mayimba și avocații săi au refuzat să comenteze cu privire la hotarârea de luni. Avocatul Sony, Barry Slotnick, citat de Reuters, a declarat: "Suntem foarte încântați și mulțumim în numele Sony și al autorilor reali, El Cata și Shakira".


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod