Şefa ştirilor TVR şi-a dat demisia. Postul public nu a difuzat nimic vineri noaptea despre tragedia din Colectiv

Televiziunea publică a fost aspru criticată pentru lipsa de reacţie şi faptul că nu a difuzat nimic despre tragedia din clubul Colectiv, în noaptea de vineri spre sâmbătă.
Explicaţia uluitoare a angajaţilor este aceea că nu există o "procedură de breaking news aprobată". Cel mai şocant este faptul că echipa ştirilor TVR s-a aflat la locul tragediei în acea noapte.

În urma criticilor dure, şefa ştirilor TVR, Raluca Stroe Brumariu şi-a dat demisia, potrivit Hotnews.

"Motivul demisiei este că eu nu am fost aici în acea noapte, iar în absenţa mea nu s-au luat masurile care trebuiau luate pentru a se intra în emisie. Pentru că pe teren au fost oameni - şi reporteri, şi cameramani, şi şoferi, iar în redacţie au fost producători şi editori şi producătorul executiv", declarat pentru hotnews.ro Raluca Stroe Brumariu.

Vineri noapte, cand aproape toate televiziunile de ştiri, dar şi altele acopereau în direct tragedia de la clubul Colectiv, TVR nu a transmis nimic pe post, cazul fiind relatat doar pe site-ul televiziunii.
TVR a început abia sâmbătă dimineaţa să difuzeze materiale despre ceea ce s-a întamplat la Colectiv.

"Motivul [pentru care nu s-a transmis nimic] a fost lipsa de decizie din partea celor care au fost aici. A fost decizia să se intre de dimineaţă, nu peste noapte. Probabil că peste noapte s-ar fi putut intra. La mine au sunat, am primit mesaj, dar telefonul era pe silent şi nu l-am auzit. De aceea nu am fost aici. Pentru asta eu demisionez. Dar consider ca redacţia nu are nicio vina.
Oamenii au fost pe teren.
Procedura de breaking news există, dar nu a fost aprobată (...) în Comitetul Director. Sunt mulţi oameni care trebuie să se mişte în astfel de situaţii. Noi nu avem permanenţă aici. Avem oameni, dar nu echipă care să dea emisia în caz că se întâmplă ceva. Procedura de breaking news e facută de mult timp, a funcţionat când exista TVR Info. Trebuia să fie aprobată în Comitetul Director. Nu a fost aprobată. Dar putea să funcţioneze şi în absenţa mea.", a declarat pentru hotnews.ro Raluca Stroe Brumariu.
 
Foto: jurnalul.ro 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • florentina pe 3 Nov 2015, 09:10
    reportaje cu mult mai bune

    Sincera sa fiu mi se pare cea mai corecta si mai buna televiziune din cate exista decat cele de scandal care prezinta stirile intr-o maniera de scandal de 2 lei, prostie cat cuprinde plus emisiuni de telenovela in care sunt platiti oamenii pt a face pe prostii, ca primeste lumea case si de fapt e doar de a vedea ce-i ce va urmaresc. Asta promoveaza celelalte televiziuni. Sa nu ne dam dupa deget ca vai au nu stiu ce procente in sondaje pentru stiri care doar intristeaza , sperie si ataca lumea. Mi se pare cea mai serioasa televiziune dupa 89 pentru cum prezinta stirile. RESPECT PENTRU TVR. BRAVOOOOO

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod