Ruxandra Jurcut, castigatoarea bursei "UNESCO L’Oréal pentru femeile din stiinta"

de Georgiana Dorobanțu, 27 Mai 2010
Facebook Twitter Comenteaza
Ruxandra Jurcut, castigatoarea bursei
Dr. Ruxandra Jurcut, asistent universitar in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", este prima bursiera nationala a Programului "UNESCO L’Oréal Pentru femeile din stiinta".

Programul, lansat oficial in Romania la sfarsitul anului trecut, recunoaste si incurajeaza activitatea tinerelor cercetatoare din tara noastra. Dr. Ruxandra Jurcut va primi o bursa in valoare de 42.000 de lei, care o va ajuta sa deruleze activitati de cercetare in cadrul unei institutii din Romania.

 
Proiectul castigator propus de dr. Ruxandra Jurcut vizeaza realizarea primului studiu populational din Romania de screening genetic al factorilor trombofilici la pacientii tineri care sufera un infarct miocardic acut sau alte evenimente trombotice. Rezultatele studiului vor permite un management coerent al acestei populatii speciale prin varsta si nevoia de reinsertie sociala.
 
Activitatea de cercetare va fi desfasurata in cadrul Catedrei de Cardiologie din Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare "Prof.
Dr. C. C. Iliescu" din Bucuresti.
 
La 35 de ani, dr. Ruxandra Jurcut este asistent universitar la Catedra de Cardiologie din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, doctor in medicina si medic specialist cardiologie. Dr. Ruxandra Jurcut are o experienta stiintifica bogata, numeroase articole publicate in reviste de specialitate nationale si internationale de prestigiu, o pregatire stiintifica desfasurata in mai multe centre de cardiologie europene, iar in ultimii 7 ani, a fost recompensata, pentru activitatea sa, cu diverse premii si distinctii de catre asociatiile si organizatiile de specialitate.

 
Lansat in 1998 de L’Oréal si UNESCO, programul „For Women in Science” a fost primul program prin care activitatea femeilor cercetator a fost recunoascuta la nivel international, prin acordarea unor premii dedicate. Astazi, premiile acordate la nivel international sunt doar un element al unui program mult mai amplu, care incurajeaza urmarea vocatiei in domeniul stiintei si recunoaste realizarile profesionale ale femeilor cercetator din intreaga lume.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod