Romica Jurcă, pusă pe liber de TVR: "M-au dat afară ca pe un gunoi!"

Televiziunea publică a decis să renunțe la serviciile celei mai longevive prezentatoare a rubricii meteo din România.

Romica Jurcă, în vârstă de 60 de ani, a părăsit postul public de televiziune după opt ani neîntrerupţi de colaborare. Ea a explicat că, iniţial, cooperarea a încetat după ce conducerea staţiei TV a decis să nu mai aibă contracte cu colaboratori, ca mai apoi, Claudiu Lucaci, directorul ştirilor TVR, să nu o mai accepte. "M-au dat afară de la TVR, ca pe un gunoi. Din 2012, Claudiu Lucaci, șeful Departamentului Știri, a tot încercat să mă dea afară pe motiv că nu se mai acceptă colaboratori și că nu mai sunt bani. Am cerut un concediu și mi s-a spus că-mi pot lua oricât doresc, dar că, la întoarcere, dacă vreau să mai am serviciu, să-mi fac o firmă.

În 2013, mi-au făcut un contract cu trei zile lucrătoare pe săptămână, ca în octombrie 2014 să aflu că Directorul TVR, Stelian Tănase, a decis să nu mai colaborăm", a explicat ea pentru ziarul Click!.

"Nu mai am contract cu TVR deoarece nu mai vrea directorul Direcţiei Ştiri, Claudiu Lucaci. Pe 22 septembrie 2014, jurnalistul Adrian Bucur a introdus în Consiliul de Administraţie al SRTv o hotărâre prin care se interzicea încheierea de alte contracte, până la 31 decembrie 2014. Această hotărâre nu îi excludea pe cei care lucrau în televiziune, ci bloca accesul altor persoane, din afară", a declarat prezentatoarea pentru site-ul paginademedia.ro.


Romica Jurcă a explicat că nici în luna octombrie 2014 nu avea contract de colaborarea, deşi alţi angajaţi ai TVR au putut să îşi reînnoiască angajamentele. Totodată, ea spune că directorul departamentului de ştiri de la TVR, Claudiu Lucaci, s-a folosit de iniţiativa lui Adrian Bucur pentru a o îndepărta, deşi aceasta a lucrat în plus şi fără contract pentru o perioadă de timp. "Claudiu Lucaci s-a prevalat de iniţiativa jurnalistului Adrian Bucur ca să scape de mine. Astfel de intenţii a avut de când a ajuns şef la Ştiri, iar de fiecare dată motiva că «nu se mai acceptă colaboratori», ceea ce era şi este o foarte mare minciună.
Mai rău este că, la început de octombrie, am lucrat câteva zile, fără contract, pe care (n.r. - conducerea) refuza să mi le plătească; am mai lucrat în plus faţă de programul stabilit de şefi şi refuză să îmi plătească"
, a mai declarat ea.

Claudiu Lucaci a spus că Romicăi Jurcă i s-a oferit un salariu de colaborator, pe postul de consultant meteo, doar că aceasta a refuzat oferta, cerând de trei ori mai mult. "În condiţiile financiare prin care trece televiziunea publică şi având în vedere că doamna Jurcă are un loc de muncă, am apreciat că este imoral să angăjam astfel de cheltuieli, mai ales că ANM (n.r.
- Administraţia Naţională de Meteorologie) ne pune la dispoziţie gratuit informaţiile meteo. În plus, ca urmare a faptului ca TVR are obligaţia legală să preia comunicările şi anunţurile ANM în baza unui acord, orice angajat al ANM abilitat de aceasta instituţie poate asigura gratuit, la solicitarea TVR, informaţiile despre starea vremii"
.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
13 Februarie 2015
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod