Roberto Fonseca, la Bucuresti

Facebook Twitter Comenteaza
Roberto Fonseca, la Bucuresti

Pianistul Roberto Fonseca vine, din nou, in Bucuresti. Aflat pentru a cincea oara in Romania, Fonseca revine de aceasta data intr-un concert din turneul de promovare al noului sau album "Zamazu", lansat in 2007.

Evenimentul va avea loc la Palatul Copiilor din Bucuresti, pe data de 14 mai 2008, si este produs de Fundatia Pheonix; va fi urmat de unul similar la Filarmonica din Timisoara pe 15 mai.

Artistul a devenit celebru in toata lumea prin asocierea cu legendarii Buena Vista Social Club.
Astfel, din 2001 a fost invitat sa il inlocuiasca pe Ruben González in Ibrahim Ferrer Orchestra unde a cantat la pian si clape in peste 400 de concerte in toata lumea.

In 2002 s-a alaturat formatiei care o acompaniaza pe regina son-ului,Omara Portuondo, in acelasi an participand la Tokyo Jazz Festival. Din 2003, a devenit pianistul oficial al Buena Vista Social Club, postura in care a cucerit si publicul roman in cele patru concerte sustinute pana acum in Romania.

Un artist  complet care imbina tehnica desavarsita cu o prezenta de scena charismatica, Fonseca si-a continuat colaborarea cu vechiul sau prieten, Javier Zalba, si la cel mai recent album al sau, Zamazu cu care si-a inceput cariera solo.
Albumul ofera iubitorilor de jazz o frantura din cel mai pur jazz latin, o abordare unica si foarte inovativa a ceea ce inseamna jazz-ul cubanez.

Si toate acestea din partea artistului despre care "Variety Magazine" afirma ca "defineste drumul noii generatii a Buena Vista Social Club ".

Concertul de la Bucuresti se alatura acelora din Germania, Marea Britanie, Austria, Ungaria si Bulgaria si va fi sustinut alaturi de Joel Hierrezuelo (percutii), Javier Zalba (clarinet, flaut, saxofon), Ramses Rodriguez (baterie) si Omar Gonzalez (contrabas).

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod