Rita Mureşan, teorie surprinzătoare despre cutremurul din Nepal

Creatoarea de modă are o interpretare proprie a evenimentului catastrofal soldat cu peste 3.000 de morţi. Ea consideră că seismul este rezultatul unei relaţii de tip cauză şi efect.

Rita Mureşan a postat pe Facebook un link către un articol despre un festival religios la care au fost sacrificaţi 5.000 de bivoli, însoţit de mesajul "Cauză şi efect", dând de înţeles că seismul de sâmbătă a fost rezultatul modului în care locuitorii din Nepal tratează animalele.

Articolul vorbeşte despre un festival religios hindu care se desfăşoară în fiecare an, în luna noiembrie, în Nepal. Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, 300.000 de animale, printre care capre, bivoli şi păsări sunt sacrificate pentru zeiţa Gadhimai la această sărbătoare.



Cel puţin 3.326 de persoane au murit în urma cutremurului de sâmbătă, au declarat oficialii, în timp ce peste 6.500 de persoane au fost rănite.

Zeci de persoane au murit, de asemenea, în China şi India. Oficialii au declarat însă că bilanţul victimelor ar putea creşte pe măsură ce se ajunge în zonele montane izolate din vestul Nepalului, relatează agenţia Mediafax.

14 echipe medicale internaţionale se îndreaptă spre Nepal, a anunţat ONU. Oferte de ajutor au venit însă din întreaga lume. Unele echipe străine au ajuns deja la faţa locului şi participă la misiunile de căutare şi salvare, în timp ce replicile puternice au determinat unele avioane să survoleze în cerc aeroportul din Kathamandu înainte de aterizare.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod