Preţul audienţei: Pro TV riscă o amendă după show-ul Mihaelei Rădulescu

Spectacolul pe care vedeta l-a făcut în show-ul "Românii au talent" a atras nu doar o audienţă ridicată, ci şi mai multe sesizări la CNA.

Potrivit Legii audiovizualului, scenele Mihaelei Rădulescu difuzate în prime-time şi audienţa-record înregistrată ar putea aduce ProTV o amendă maximă de 100.000 de lei, scrie ziarulring.ro.

Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a confirmat, pentru "Ring", că luni (16 martie) avea deja înregistrate şase sesizări despre  comportamentul Mihaelei Rădulescu la "Românii au talent". În plus, Pro TV a încălcat legea difuzând show-ul în reluare, sâmbătă, la o oră şi mai accesibilă minorilor.

Diva de la Monaco lasă impresia că vrea să domine show-ul, că ea e lider, că ea face rating, că ea e salvatoarea Pro TV.
Nu mă aştept ca CNA să aplice legea
Narcisa Iorga
Consiliul Naţional al Audiovizualului va discuta în şedinţă publică, în cel mult trei săptămâni, apariţia Mihaelei Rădulescu.

"Până acum, CNA a primit şase sesizări privind emisiunea «Românii au talent», de la ProTV, pentru afirmaţiile Mihaelei Rădulescu despre kilogramele în plus ale unei concurente. Pe subiectul cu dansul în făină n-am primit deocamdată nicio seziare. Personal, am vizionat în reluare emisiunea (n.r.
- sâmbătă, în intervalul 16.10-19.00), redifuzare care a inclus şi secvenţele la care facem referire. În cazul reluării ne putem autosesiza şi vom discuta în consiliu, în şedinţă publică, în două-trei săptămâni, cât durează procedura. Mi-e greu să încadrez secvenţa cu făina, nu ştiu care va fi percepţia consiliului. Se vor viziona secvenţele în şedinţă. Nu e deontologic să-mi expun părerea personală înaintea votului CNA"
, a spus Laura Georgescu.

Răsvan Popescu, membru CNA şi fost preşedinte al instituţiei, a declarat că Pro TV are două variante pentru a intra în legalitate: "Ori momentele respective să nu mai apară înainte de ora 23.00, ori să reprogrameze emisiunea la ora la care se încadrează în normele audiovizuale şi difuzarea acelor secvenţe nu mai reprezintă o încălcare a legii.
N-am văzut emisiunea, însă o voi urmări dacă va ajunge să fie analizată de consiliu. Ca principiu general, dacă s-a încălcat protecţia minorilor, consiliul va analiza şi va decide probabil o eventuală sancţiune la care postul TV trebuie să se conformeze obligatoriu".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod