Premiile Gopo la a III - a editie

8 Ianuarie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Premiile Gopo la a III - a editie

Premiile industriei de film din Romania sunt decernate, pentru a treia oara anul acesta, pe data de 2 martie. Cei care organizeaza acest concurs sunt membrii Asociatiei de Promovare a Filmului Romanesc (APFR), iar criteriile sunt urmatoarele:

  • Sunt considerate eligibile pentru a fi nominalizate filmele romanesti produse in Romania sau realizate in regim de co-productie, dar cu participare majoritar romaneasca, care au avut premiera pe ecranele din Romania in perioada 1 ianuarie pana la 31 decembrie a anului precedent si au beneficiat de cel putin o saptamana de difuzare cinematografica.
  • in categoria scurt-metraj sunt incluse toate productiile romanesti cu o durata sub 60 minute realizate in cursul anului precedent.
    Sunt considerate eligibile toate filmele de scurt-metraj prezentate pe ecrane sau in circuitul festivalier (national si international) in cursul anului trecut.
  • In categoria film documentar sunt incluse toate productiile romanesti realizate in cursul anului precedent. Sunt considerate eligibile toate filmele documentare prezentate pe ecrane sau in circuitul festivalier (national si international) in cursul anului trecut. Nu sunt considerate eligibile filmele documentare prezentate exclusiv pe TV, fara circuit festivalier si/sau proiectie in cinematografele din Romania.
    Nu sunt eligibile reportajele de televiziune.

    Data limita de inscriere a productiilor in concurs este 14 ianuarie 2008.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod