Premiera mondiala de Ziua Internationala a Dansului

Facebook Twitter Comenteaza
Premiera mondiala de Ziua Internationala a Dansului

Samaia The Georgian Legends va avea premiera mondiala la Bucuresti in Ziua Internationala a Dansului. Ziua de 29 aprilie, ziua premierei mondiale georgiene de la Bucuresti, este o zi importanta si la nivel mondial: conform calendarului UNESCO este Ziua Internationala a Dansului.

"Samaia - The Georgian Legends" va fi prezentat in premiera mondiala la Bucuresti, pe data de 29 aprilie, Ziua Internationala a Dansului.

Cei ce a avut initiativa infintarii acestui ansamblu sunt producatorul artistic francez Pascal Jourdan si producatorul american Jim Lowe.

Pascal Jourdan spune despre Samaia ca "...este probabil cel mai bun si mai reprezentativ spectacol pentru dansurile georgiene, o explozie de forta si energie, o legenda devenita realitate, despre care va veti aduce aminte toata viata".

Samaia este un proiect artistic unic, ce isi are originea in anticele povesti mitologice si culturale caucaziene.

Numele spectacolului, "Samaia", este dat de dansul ce o omagiaza pe prima femeie-rege din istoria Georgiei: regele-regina Tamar, ce era prezentata a fi "rege intre regi si regina intre regine".
Regina Tamar a fost unul dintre cei mai buni conducatori politici si militari ai vremii sale (sec. XII-XIII) si una dintre cele mai infocate aparatoare a ortodoxiei. Dupa moarte, Tamar a fost sanctificata de Biserica Ortodoxa Georgiana.

La Bucuresti, artistii georgieni vor fi cazati la cel mai mare hotel de patru stele din Europa, Rin Grand Hotel.

Spectatorii ce nu au avut posibilitatea sa isi procure bilet la acest spectacol ii vor putea urmari pe dansatorii din Georgia si in luna noiembrie; vor aparea in curand mai multe informatii si despre acest eveniment, al carui nume va fi probabil "Stapanii Dansului".

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod