Premiera la Zone Reality: "Copii diferiti" ("Born to be Different")

11 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Premiera la Zone Reality:

Joi si vineri, 18 si 19 decembrie, la 11:15 si 14:35

Proiect de televiziune ce a durat sapte ani, "Copii diferiti" relateaza povestea sincera si intima a copiilor care se nasc si cresc cu o dizabilitate.

De cand s-au nascut, programul a urmarit viata a sase copii diferiti – de la socul diagnosticului initial, la trauma operatiilor si realitatea de a trai zilnic cu o dizabilitate.

Unii dintre ei sufera de boli care le ameninta viata, altii trebuie sa faca fata prejudecatilor si discriminarii.
Cu totii simt apasarea zilnica a dizabilitatii de care sufera. Acum, copii au implinit sapte ani si pot descrie in propriile cuvinte cum este sa fie altfel decat prietenii lor - sa suporte interventiile chirurgicale chinuitoare sau stanjeneala de a purta un scutec in clasa. Desi nu au performante la fel de mari ca ale altor copii, au totusi vise si sunt mandri de realizarile lor – intreceri sportive, o legatura puternica cu fratii lor sau faptul ca poarta pantofi de petrecere la fel ca ai prietenilor lor.

Unele familii se destrama sub aceasta povara, altele devin mai puternice si mai unite, dar cu totii au in comun o dragoste neconditionata fata de copii lor.
Documentarul "Copii diferiti" arata puterea acestei relatii si totodata e o dovada a capacitatii copiilor cu dizabilitati de a inspira putere si umor celor din jur.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod