Poveşti de primăvară în sufrageria unui artist îndrăgostit

Un decor şic, imaginat de scenografa Andreea Mărgineanu, este pregătit pentru prima întâlnire a celor patru cavaleri care vor aduce anul acesta daruri din dragoste de mărţişor: Florin Chilian, Mihai Mărginanu, violoncelistul Adrian Naidin şi actorul Radu Iacoban urcă pe scena Sălii Palatului miercuri, 6 martie, de la ora 20.00, cu irezistibile poveşti “pentru îndrăgostiţi, dar mai ales pentru cei care încă nu iubesc, pentru cei fericiţi sau pentru cei care încă mai speră”. În decursul a câtorva şedinţe de creaţie au fost stabilite cele din urmă detalii ale decorului care va găzdui importanta întâlnire.

Este vorba de o sufragerie, o cameră din locuinţa unui artist îndrăgostit, un seducător care admite să-şi depene poveştile, în compania celor mai talentaţi dintre prieteni. Fiecare dintre cei patru artişti a admis să testeze în premieră mijloace noi de expresie, fie că este vorba de reprize de teatru pentru cei faimoşi pentru muzică, fie că vor înlocui instrumentele muzicale care i-au consacrat cu unele experimentale.

“Pentru cei care vor să-şi amintească de o lume normală, am imaginat un spectacol firesc şi lejer, cu muzichii între amici, pentru fete, doamne, domnişoare şi gagici.

Și, n-o să credeţi, cântăm într-o limbă care îi îngrozeşte, de regulă, pe "colegi": în limba română!”, spune Florin Chilian.

Scenariul a fost pus la punct, urmărind o poveste plină de umor, cu zone sensibile şi momente lirice, dar şi cu reprize viguroase de haz spumos. Mai trebuie doar muzica! Între timp, în sala de repetiţii, cei patru prieteni experimentează adăugând folk-ului puţin jazz, rock sau muzică clasică, amestecă cu sunete adevărate poeme, dialoghează şi interferează, trecând prin propriile experienţe şi întâlniri muzicale, pentru a se regăsi într-o zonă comună de sensibil, iubirea.

Spectacolul Dar din Dragoste va avea loc miercuri, 6 martie, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucureşti.

Biletele sunt disponibile online, pe www.blt.ro, www.biletoo.ro, www.myticket.ro, www.iabilet.ro sau bilete.ro şi în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro, la Casieria Palatului Naţional al Copiilor din Bucureşti şi la Casieria din staţia de Metrou Unirii 1 din Bucureşti.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod