Povestea unui clip de succes: Istoria muzicii româneşti, cântată de 3 fete talentate

Trei tinere din Timişoara au devenit cunoscute în toată țara și au primit o mulțime de aprecieri după ce au realizat un videoclip ingenios, care a cucerit internetul. La aproape o săptămână de la publicarea pe celebrul site, înregistrarea a adunat deja peste 275.000 de vizualizări pe YouTube.
Marta Cotuna, Ana Huţu şi Beck Corlan demonstrează, în decurs de aproape zece minute, modul în care a evoluat muzica românească în ultimii 80 de ani, interpretând cu talent fragmente din melodii celebre, cântate de Jean Moscopol, Maria Tănase, George Nicolescu, Mihaela Mihai, Anda Călugăreanu, Andra, Paula Seling, Holograf, Loredana Groza şi Holograf. 

Cele trei fete impresionează cu vocile lor și prin modul în care trec cu pricepere de la un refren la altul, rememorând fragmente din melodii celebre, din anii '30 până la hit-urile din zilele noastre. 

Ideea acestui material a fost inspirată de Collective Cadenza. Marta Cotuna, cea care a avut ideea realizării acestui material, a declarat pentru site-ul presalert.ro că și-a dorit să facă ceva asemănător pentru a promova muzica autohtonă valoroasă, autentică, încercând totodată să obțină o reacție pozitivă: "CDZA sunt un colectiv muzical care m-au impresionat foarte mult şi m-au inspirat să fac acest clip.
Motivaţia mea a fost de la început promovarea valorilor româneşti, chiar dacă de prin 2000 încoace nu prea mai sunt valori. Iubesc România şi cred că avem o moştenire muzicală extraordinară de la cei dinaintea noastră. Şi cred că încă avem artişti valoroși, sufocaţi de porcăriile care se promovează acum. De aia mi-am dorit mult să stârnesc o reacţie de apreciere la adresa muzicii noastre româneşti, mai ales în rândul celor de vârsta noastră. Văd că am reuşit să fac asta şi deci asta mă bucură cel mai mult!".
 
 

Marta a explicat și modul în care a lucrat, împreună cu colegele sale, la realizarea videoclipului. "Am ales majoritatea pieselor în funcţie de popularitate.
Iniţial au fost mult mai multe, însă devenise prea lung colajul. A trebui să scot multe din ele. A fost destul de greu să ajung la aranjamentul ăsta pentru că cronologia nu-mi permitea să schimb ordinea, dar am reuşit până la urmă! Pregătirea clipului a durat mult, mai ales pentru mine, pentru că research-ul mi-a luat ceva timp, aranjamentul la fel (a trebuit să aleg exact părţile din piese, să caut versurile, să fac modulaţiile de rigoare, etc)"
, a spus tânăra.

Ea a dezvăluit că au repetat de patru ori, iar videoclipul a fost realizat dintr-o singură filmare: "Şi editarea audio și video mi-a luat ceva, pentru că în timp ce am filmat, am înregistrat cu un alt microfon profi și apoi a trebuit să sincronizez audio cu video, plus să adaug textul pe clip.
Totul este live, bineînțeles, și dintr-un singur take. Cu fetele am făcut vreo patru repetiții și am cântat totul din memorie."
 
 
"Fetele sunt extrem de talentate, au niște voci superbe, iar eu mai puțin", a adăugat cu modestie timișoreanca. "În schimb, sunt super pasionată de producție muzicală, aranjamente, teoria muzicii și cum să onorez România prin asta", a precizat ea.

Marta Cotuna va lansa primul album, intitulat "Jar sub mine", pe 19 octombrie, într-un club din Timişoara.
 
 
 
Stilul timișorencei este un amestec între rock, folk, indie şi puțin pop, scrie presalert.ro. Alături de ea pe scenă se vor afla Adrian Şchiopu (tobe), Marcuci Razvan (chitară bas, voce), Ioan Kui (chitară electrică), Mihai Popa (chitară electrică), Ana Hutu (voce) și Beck Corlan (voce și clape).





Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
10 Octombrie 2013
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Nicu Chirea pe 10 Oct 2013, 10:55
    Povestea unui clip de succes: Istoria muzicii româneşti, cântată de 3 fete talentate

    Ce frumoase sunt fetele acestea! Cum de ati ales poza asta urata? Si canta bine, filmuletul este placut, l-am vazut si ascultat de cateva ori, este multa munca in el.

    2
    0

  • bob pe 10 Oct 2013, 08:06
    normal

    Sunt cu totul de accord cu KIKI,fetele canta grozav,si idea e f buna Ce vreau eu sa mai adaug tine de aspect. ASA trebuie sa arate fetele de varsta lor,ingrijit dar natural, cochet dar decent. Pot fi frumoase fara extensii,gene false,smocky eyes,unghii aplicate,platforme,silicoane,mini etc..ca toata 'turma' ce o vedem de la tv pana in strada...

    2
    0

  • kiki pe 10 Oct 2013, 07:52
    in sfarsit !

    BRAVOOOOOOOOOOO ,fetelor,frumoaselor,simpaticelor,desteptelor,talentatelor !!!!!!!!! In sfarsit auzim ceva bine cantat,o idee interesanta bine pusa in practica, ceva INTELIGENT...in marea asta de prostie si amatorism,idei'crete' si incercari disperate si nereusite de originalitate.... Ce sa mai spun despre filmatul si cantatul dintr-o bucata...e f greu ce ati facut. Chiar voi urmari evolutia (sper)voastra !

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod