"Portret de artist" - Nicolae Margineanu, din 19 iulie, la B1 TV

Facebook Twitter Comenteaza
Programul "Portret de artist" continua cu prezentarea celor mai importante filme ale unui alt regizor marcant, Nicolae Margineanu. Incepand cu data de 19 iulie, in fiecare seara de sambata, B1 TV prezinta pelicule de referinta din filmografia lui Margineanu.

Astfel, telespectatorii vor avea ocazia sa revada opere cinematografice care au facut istorie la vremea lor si care sunt la fel de vii si acum: "Padureanca" (1986), "Priveste inainte cu manie" (1993) sau "Faimosul Paparazzo" (1998).

Medalionul artistului se deschide cu pelicula "Un om in loden" (1979) urmata de "Stefan Luchian" (1981), "Intoarcerea din iad" (1983), "Flacari pe comori" (1987), "Un bulgare de huma" (1989), "Undeva in est" (1991), "Binecuvantata fii, inchisoare" (2003) sunt celelalte sapte productii care vin sa intregeasca lista celor mai importante filme regizate de Nicolae Margineanu, difuzate pe postul de televiziune mai sus amintit.

Fiecare film va debuta cu interviuri luate personalitatilor din sfera culturala: Ovidiu Iuliu Moldovan, Ion Caramitru, Maria Ploae, Remus Margineanu, Ana Ciontea, Adrian Pintea, Manuela Harabor, Serban Ionescu, Mircea Albulescu, Mircea Diaconu, Claudiu Bleont, Dorel Visan, Mioara Ifrim, Marius Stanescu, Cristi Iacob si Marcel Iures.


Acestia vor vorbi despre filmul care urmeaza a se difuza in seara respectiva si despre cum au colaborat de-a lungul timpului cu regizorul. Nicolae Margineanu s-a nascut in 1938 la Cluj si este un regizor, scenarist si actor de succes.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod