"Encanto", noul album Sergio Mendes

Facebook Twitter Comenteaza


"Encanto" este un album in stilul clasic Sergio Mendes, evidentiind pasiunea maestrului pentru melodiile ispititoare si ritmurile contagioase. Pe noul album, Mendes a inregistrat patru compozitii Carlos Jobim: o versiune hip hop a piesei "Agua de Beber" acompaniat de Toninho Horta la chitara, sotia sa, Gracinha Leporace si insusi Sergio Mendes care ne incanta cu abilitatile sale de instrumentist cu cateva solo-uri memorabile la pian.

"Waters of March", nominaliazata la premiile Grammy din 2006, Ledisi, este o piesa inregistrata si in limba franceza de catre grupul afro-european Zap Mama.
"Somewhere in the Hills", alaturi de vocea inconfundabila a lui Natalie Cole si Dreamer, care marcheaza un moment unic: pentru prima data Sergio Mendes colaboreaza la o meldoie de pe un album al sau cu mentorul Herp Alpert.

Poate ca cel mai indraznet cover de pe albumul Encanto este noua versiunea a piesei interpretate de Burt Bacharach,"The Look of Love", pe care Mendes o transpusese initial pe ritmurile de bosa nova in 1967. Aceasta a doua interpretare, produsa de will.i.am de la Black Eyed Peas, pastreaza ritmurile fermecatoare ale piesei in original, aducand cantecul in secolul XXI cu ajutorul tobelor explozive si al lui Fergie, care interpreteaza refrenul rap in modul cel mai sexy cu putinta.

 
"De fiecare data cand inregistrez un nou material, pentru mine totul este ca o aventura", afirma Mendes.
"Principala mea motivatie este sa inregistrez piese minunate. Pe parcursul procesului, imi place sa impart cu lumea diversitatea muzicii braziliene – atat in ceea ce priveste ritmurile, cat si melodiile".

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod