Pistorius nu este vinovat de crimă: El poate fi condamnat pentru omor din culpă

Judecătoarea sud-africană care urmează să anunţe dacă Oscar Pistorius este vinovat de uciderea cu premeditare a modelului Reeva Steenkamp în 2013 a respins, joi, mărturia crucială a vecinilor campionului paralimpic. Ea a anunţat că va continua vineri citirea concluziilor.

Judecătoarea Thokozile Masipa a început să prezinte cronologia cazului Pistorius şi concluziile sale joi, la ora 10.30, iar după cinci ore, interval în care au avut loc şi câteva pauze, a anunţat că va continua vineri.

Acuzarea nu a dovedit că Pistorius este vinovat de crimă cu premeditarejudecătoarea Thokozile Masipa
Thokozile Masipa a precizat, în concluziile sale, că Oscar Pistorius nu este vinovat de crimă cu premeditare şi de crimă. Ea a respins mărturia principalilor martori ai acuzării, vecinii lui Pistorius, menţionând că aceştia s-au lăsat influenţaţi de ceea ce au auzit de la alţii şi de presă.

Masipa a mai menţionat că Pistorius a acţionat prea rapid şi făcând uz excesiv de forţă. Ea a subliniat că sportivul nu a chemat oamenii de pază, ci a tras gândindu-se că persoana de dincolo de uşă este un intrus.

Pe parcursul citirii concluziilor judecătoarei, Pistorius a plâns de câteva ori.

Potrivit CNN, Pistorius ar putea fi condamnat pentru omor din culpă. În cazurile de omor din culpă, pedeapsa maximă este de 15 ani de închisoare, dar nu există o limită minimă.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod