Pistorius nu este vinovat de crimă: El poate fi condamnat pentru omor din culpă

Campionul paralimpic a plâns în tăcere în timp ce judecătoarea își exprima concluziile în cursul procesului


Pe de altă parte, conform AFP, judecătoarea a afirmat anterior că Pistorius a folosit arma cu bună ştiinţă. "El s-a hotărât să ia arma, cu alte cuvinte a luat o decizie cu bună ştiinţă (...) Curtea consideră că în acel moment acuzatul era capabil să facă diferenţa între bine şi rău şi că putea să acţioneze în consecinţă. Pistorius nu a fost un martor bun şi a fost evaziv", a precizat Masipa.

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a plâns în tăcere, joi, la Pretoria, în timpul citirii de către judecătoarea Thokozile Masipa a cronologiei şi concluziilor procesului în care sportivul a fost judecat pentru uciderea Reevei Steenkamp, informează AFP.

Aflat în boxa acuzaţilor, respirând cu dificultate, Pistorius a încercat iniţial să se abţină, dar până la urmă lacrimile i-au curs pe obraji pentru câteva momente.

El şi-a reluat apoi atitudinea "îngheţată" şi a continuat să o asculte concentrat pe judecătoare.

Judecătoarea Thokozile Masipa, care a început citirea concluziilor sale la ora 07.30 GMT, a explicat că nu are nicio îndoială în privinţa onestităţii martorilor şi le-a mulţumit acestora pentru că "şi-au sacrificat timpul şi banii pentru a ajuta în instanţă".

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod