Pianistul brazilian Nelson Freire vine la Bucuresti

25 Noiembrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Publicul meloman va avea bucuria de a asculta concertul nr. 1 de Brahms in interpretarea celebrului artist Nelson Freire,la pupitru fiind Maestrul Cristian Mandeal. Cateva date din biografia lui Freire evidentiaza ca a sustinut primul sau recital public la varsta de cinci ani, ca apoi, sub indrumarea profesorilor sai, Nise Obino si Lucia Branco, la 12 ani sa poata canta Imperialul de Beethoven la un Concurs International de pian la Rio de Janeiro, unde s-a clasificat printre primii.

Au urmat studiile la Viena si marile premii internationale.
In 1959, Freire incepea cariera internationala cu recitaluri si concerte in cele mai importante centre muzicale din Europa, SUA, Japonia, America Centrala si de Sud. Astfel, a avut prilejul de a colabora cu cei mai mari dirijori ai secolului 20, dar si cu cele mai celebre orchestre.

Un moment deosebit in cariera sa l-a insemnat interpretarea la Varsovia, in 1999, a Concertului nr.2 de Chopin, cu prilejul comemorarii a 150 de ani de la decesul acestuia. Dincolo de activitatea sa solistica remarcabila desfasurata pe tot globul, artistul este adesea invitat sa conduca jurii ale Concursurilor internationale de pian, sa participe la mari fesivaluri internationale, precum ultima editie a Festvalului Enescu, dar sa si realizeze inregistrari integrale ale creatiilor lui Chopin, Beethoven, Brahms sau Liszt.

Orchestra Filarmonicii George Enescu il are oaspete pe distinsul pianist Nelson Freire in concertele din 27 si 28 noiembrie, la Ateneul Roman.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod