Pianista Mihaela Ursuleasa a murit. Artista avea 33 de ani

Pianista Mihaela Ursuleasa, în vârstă de 33 de ani, a fost găsită moartă în apartamentul său din Viena, a declarat agenta sa Andreea Butucariu pentru site-ul artsjournal.com, citat de agenția Mediafax.

Pianista Mihaela Ursuleasa, în vârstă de 33 de ani, a fost găsită moartă în apartamentul său din Viena, a declarat agenta sa Andreea Butucariu pentru site-ul artsjournal.com, citat de agenția Mediafax.

Artista trebuia să susţină două concerte la Bucureşti cu Orchestra Naţională de Tineret care au fost anulate din cauza stării de sănătate.

O declaraţie completă urmează să fie publicată vineri dimineaţă.

Vestea morţii pianistei s-a răspândit joi pe Facebook, anunţul iniţial fiind făcut de Paavo Jarvi, un colaborator al artistei, relatează Gândul, citat de Mediafax.

Stabilită la Viena, Mihaela Ursuleasa era mama unei fetiţe, Ştefania.


Născută la Braşov, în 1978, Mihaela Ursuleasa a studiat opt ani la Conservatorul din Viena, pe care l-a absolvit cu Magna cum Laudae.

Fiica unui lăutar de etnie romă, Mihaela Ursuleasa a fost un talent precoce. La vârsta de cinci ani aceasta a început să cânte la pian, descifrând partiturile cu ajutorul tatălui său, notează Mediafax.

La vărsta de 13 ani, artista a primit o bursă de studii la Viena oferită de celebrul dirijor Claudio Abbado după ce aceasta câştigase locul al doilea la un concurs de pian din Senigallia.

În 1999 a câştigat marele premiu la una dintre cele mai prestigioase competiţii internaţionale "Clara Haskil" în Elveţia.

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
3 August 2012
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • evamonica pe 4 Aug 2012, 13:44
    O pierdere imensa

    Pacat ca a murit asa de tanara si a lasat un copil in urma, plus talentul cu care a sustinut concerte care ne-au bucurat sufletul. Dumnezeu sa o odihneasca in pace.

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod