"Periferic" s-a întors acasă cu patru distincţii de la Varşovia

de Ileana Voicu Ghinea, 20 Octombrie 2010
Facebook Twitter Comenteaza

Lungmetrajul "Periferic", debutul regizorului Bogdan George Apetri, a primit Premiul special pentru cel mai bun scenariu şi Menţiunea specială acordată actriţei Ana Ularu, din partea Juriului Competiţiei, precum şi premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI) şi Menţiunea specială a juriului ecumenic, în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia (8-17 octombrie), ediţia a 26-a.


Distribuţia lungmetrajului îi reuneşte pe Ana Ularu, Mimi Brănescu, Andi Vasluianu, Ioana Flora şi Timotei Duma.

"Un film onest, adevărat, de o mare forţă şi integritate”
este motivaţia Juriului Competiţiei de lungmetraj pentru acordarea Premiului Special filmului "Periferic".

Juriul de la Varşovia, din care au făcut parte anul acesta regizoarea britanică Antonia Bird (Preşedintele Juriului), producătorul francez Francois DaSilva, producătorul britanic Mike Downey, regizorul şi producătorul polonez Andrzej Jakimowski şi agentul de vânzări Wolfram Skowronnek-Schaer (Germania), a apreciat în mod special scenariul lungmetrajului scris de Bogdan George Apetri şi Tudor Voican, pornind de la o povestire scrisă de Cristian Mungiu şi Ioana Uricaru.


"Periferic" este povestea Matildei, în interpretarea Anei Ularu. Eliberată din închisoare pentru 24 ore, Matilda plănuieşte să fugă din ţară şi să înceapă o viaţă nouă. Până la sfârşitul zilei, ea trebuie să se confrunte cu un trecut dureros – familia care a respins-o, fostul ei iubit şi, mai ales, copilul lăsat în urmă. Lupta pentru o viaţă mai bună îi aminteşte că libertatea poate atârna doar de o alegere.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod