Oana Roman are nevoie de liposucții

Problemele de sănătate ale vedetei după naşterea prin cezariană pot fi rezolvate imediat, fără riscuri, cu ajutorul liposucţiilor, susţine un medic, citat de ziarulring.ro. Potrivit specialistului, eliminarea ţesutului adipos excedentar o va scuti pe Oana Roman de afecţiuni grave care pot apărea în următorii ani din cauza excesului de greutate.

Această intervenţie chirurgicală e folosită fără probleme de multe vedete, în scopuri estetice. Pentru Oana Roman, liposucția este însă imperios necesară, atrage atenția medicul citat: "Toate complicaţiile i se trag, în principal, de la faptul că e supraponderală. Problemele ei se pare că n-au fost decât la suprafaţă şi, în acest caz, recuperarea va fi rapidă. Însă mai încolo poate face eventraţii şi hernii inghinale, specifice doamnelor plinuţe; neavând musculatură foarte dezvoltată, aponevroza (ţesut fibros) se exteriorizează şi plesneşte, iar intestinele ies."

Naşterea prin cezariană a fost un risc asumat de Oana Roman, iar efectul operației a fost foarte complicat.

"La cezariană, uterul se extrage cu tot cu copil afară din abdomen, se scoate copilul, se curăţă, se coase uterul şi apoi se pune la loc. Uterul se poziţionează între intestine şi colon, dar organele se aşază cum vor, astfel încât se produc multe aderenţe care pot afecta tranzitul intestinal şi provocă multe probleme, printre care şi ocluziile intestinale. De abia după o lună şi jumătate după cezariană îţi poţi relua viaţa intimă, iar un an n-ai voie să mai rămâi însărcinată.
Complicaţiile apar, de obicei, de la a treia naştere prin cezariană, din cauza aderenţelor care se formează"
, a explicat medicul pentru ziarulring.ro.

Cele trei operații prin care vedeta a trecut au împiedicat-o să-și alăpteze fetița în vârstă de numai două luni și jumătate. "Lactaţia nu depinde de mărimea sânilor şi nu se produce natural la femeile care nu au travaliu şi nasc programat, prin cezariană. Se poate declanşa lactaţia şi cu pastile, dar, după atâtea operaţii, Oana a suferit un stres postoperator şi, din cauza anestezicului, laptele nici n-ar mai fi fost bun.
Dacă nu alăptează, nu are interdicţii privind alimentaţia. Nu are voie să facă efort fizic şi trebuie să stea mai izolată, pentru că imunitatea ei e foarte scăzută. Există încă pericolul depresiei postnatale, când lăuzele fac crize, plâng, sunt nervoase şi indispuse"
, a explicat doctorul.

 

Foto: Mediafax

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
15 Mai 2014
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod