O bucătărie orientală de bun gust la Califatul Iancului

Pentru a oferi cât mai multor bucureşteni o bucătărie orientală de bun gust, Calif - Kebab Boutique-ul cu specific oriental, a deschis Califatul Iancului, o locaţie nouă în Piaţa Iancului. Specialităţile Calif se mai regăsesc şi în Centrul Istoric al capitalei, în restaurantul Califatul Şelari.

Orientul, prin bogăţia gusturilor naturale, spectacolul aromelor şi varietatea mirodeniilor, este locul unde se nasc adevăratele experienţe culinare. Numit „paradisul legumelor”, Orientul colorat este şi sursa de inspiraţie pentru Calif, care îşi propune, cu mult entuziasm, să aducă o parte din bucătăria orientală de pe malul Bosforului, în inima Bucureştiului.

Pasiunea pentru gastronomia orientală, care a inspirat conceptul Calif, este însoţită şi de dorinţa de a-i convinge pe români că shaorma şi kebab-urile turceşti pot fi atât preparate gustoase, cât şi sănătoase şi hrănitoare.
Pentru a păstra gustul bucătăriei orientale, Calif găteşte cu cele mai proaspete ingrediente, pregătind toate specialităţile în centrul propriu de producţie.

Gustul deosebit al kebab-ului Calif este dat de câteva mici secrete: lipia pregătită din aluatul propriu şi rumenită în cuptorul special Calif, shish-ul de carne preparată într-un baiţ cu un mix secret din 6-7 condimente şi morcovi dulci, legumele proaspete şi sosurile obţinute numai din ingrediente naturale (muştar proaspăt râşnit, roşii, ardei, ciuperci, ţelină, iaurt, ulei de măsline şi de susan, pastă de susan, vinete coapte).
Un rol important în gustul specialităţilor pregătite îl joacă şi mirodeniile variate aduse din Turcia, Liban, Siria şi India: pulbiber, şofran, sumac, isot, chimion, susan, coriandru, curry, piper alb, piper negru şi mentă uscată.

Program: Non Stop
Califatul Iancului: Intersecţie Bd. Mihai Bravu cu Şos. Iancului, Strada Avrig, 63
Califatul Şelari: Centru Istoric Bucureşti, Strada Şelari 19, Sector 3
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod