Nu mai sunt locuri in gradinite

12 Mai 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Nu mai sunt locuri in gradinite

Inspectorul general scolar al Capitalei, Mihaela Florescu, a anuntat, marti, ca, pentru anul scolar 2009-2010, exista un deficit de 6.000-7.000 de locuri in gradinite, in special in cartierele Militari, Drumul Taberei, Berceni, Iancului, Obor, Dorobanti, Panduri, dar si de o mie de educatoare, informeaza Mediafax.

"In ultimii ani s-au facut progrese simtitoare si eforturi remarcabile din partea administratiilor locale pentru cresterea numarului de locuri. Cu toate acestea, nu stam inca pe roze, existand un deficit de 6.000-7.000 de locuri.
Toate cererile din partea parintilor pentru inscrierea in gradinite vor fi acceptate. Avem alternativa invatamantului privat si, de asemenea, promisiunea autoritatilor locale pentru finalizarea a aproape 2.000 de locuri prin constructii noi sau extinderi care s-ar putea incheia in anul scolar 2009-2010", a declarat Mihaela Florescu.

Aceasta a precizat ca, in Capitala, cele mai mari probleme privind cuprinderea copiilor in gradinite sunt in: Militari, Drumul Taberei (sector 6), Aparatorii Patriei-Berceni, Tineretului (sector 4), Obor, Iancului (sector 2), Dorobanti, Floreasca (sector 1), Panduri, 13 Septembrie (sector 5).

Florescu a mai precizat ca exista si un deficit de o mie de educatoare, insa a adaugat ca problema ar putea fi rezolvata pentru ca a inceput miscarea de personal.

Potrivit inspectorului general scolar, numarul de locuri noi in gradinite a crescut, din 2006 pana in 2009, cu peste 7.000, iar inscrierea se face respectand aceleasi criterii, respectiv zona de domiciliu, locul de munca al parintilor si existenta in unitate a unor frati mai mari.

Inscrierile au loc in perioada 15 mai - 1 iunie, iar fiecare unitate de invatamant are obligatia sa afiseze zilnic numarul copiilor inscrisi.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod