Noapte alba la Muzeul National de Arta

11 Noiembrie 2009
Facebook Twitter Comenteaza
Noapte alba la Muzeul National de Arta

Sambata, 14 noiembrie, expozitia "Ipostaze ale modernismului. Pictura in Bulgaria, Grecia, Romania, 1910-1940" are program prelungit, pana la 4.00 dimineata, insotit de performance-uri dada. Accesul este gratuit.

Muzeul National de Arta al Romaniei te invita la o intalnire cu cei mai avangardisti dintre artistii buglari, greci si romani, reprezentanti de seama ai unor curente precum simbolism, post-impresionism, cubism, futurism, expresionism, suprarealism sau abstractionism.

Arhitectul lui Marcel Iancu, Nudul cu idol al lui Max Herman Maxy sau Compozitia cu dragon a lui Victor Brauner dialogheaza cu Femeia in fata oglinzii a lui Ivan Abrasev, iar Inginerul lui Chiril Tonev arunca priviri piezise prin Usa deschisa a lui Nikos Chatzikyriakos-Ghikas, in timp ce masca lui Tristan Tzara asculta in surdina jazz la Cabaret Voltaire.

In intervalul orar 17.00 - 20.00, salile expozitiei se anima! Esti invitata la un performance in spiritul miscarilor de avangarda de la inceputul secolului XX: tineri de la mai multe licee din Bucuresti propun o interpretare originala a Manifestului Dada publicat de Tristan Tzara la Zürich in 1918, in primul si singurul numar al revistei Cabaret Voltaire.
Ei vor recita fragmente de texte de autori precum Sasa Pana, Ion Vinea, Geo Bogza sau Eugen Ionescu si vor surprinde publicul cu asocieri inedite intre pictura si literatura, ilustrand conceptul de pictopoezie, asa cum a fost definit de Victor Brauner si Ilarie Voronca.
                                                                  

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod