Nicki Minaj, dată în judecată pentru peruci

Cântăreaţa a fost dată în judecată pentru 30 milioane de dolari de un fost stilist al ei, care o acuză pe artista americană că a lansat pe piaţă o gamă de peruci inspirate din creaţiile sale fără a-i cere permisiunea.
Terrence Davidson a început să lucreze pentru Nicki Minaj în 2010, creând multe peruci spectaculoase, pe care vedeta americană le-a purtat la diverse gale şi în videoclipurile sale, informează BBC, citat de Mediafax.

El afirmă, totodată, că a discutat cu artista despre posibilitatea de a lansa împreună o gamă de peruci.

Terrence Davidson spune că Nicki Minaj a copiat creaţiile sale şi a început să le vândă, singură, pe internet.

Potrivit documentelor depuse la un tribunal din Atlanta, acel stilist afirmă că a refuzat un contract avantajos cu un reality show, fiind sfătuit de unul dintre consilierii lui Minaj, care i-a promis că va avea propriul său reality show în colaborare cu cântăreaţa.

Dar, în 2012, Davidson spune că artista şi colaboratorii ei l-au "izolat" şi l-au "împiedicat să obţină notorietatea pe care o merita pentru creaţiile sale".

Terrence Davidson, care a colaborat şi cu cântăreţele Patti LaBelle şi Jennifer Hudson, a renunţat să mai fie stilistul lui Nicki Minaj la începutul anului 2013.

Christopher Chestnut, avocatul reclamantului, spune că perucile create de clientul său "au contribuit semnificativ" la notorietatea obţinută de Minaj, ajutând-o să devină celebră.

Totodată, acelaşi avocat spune că Nicki Minaj "a preluat câteva dintre creaţiile lui cele mai populare, fără permisiunea lui, şi le-a folosit pentru a-şi lansa propria gamă de peruci", provocându-i clientului său pierderi de 30 milioane de dolari.

Nicki Minaj, în vârstă de 31 de ani, este o cântăreaţă americană de rap, hip-hop şi R&B, născută în Trinidad-Tobago. Adeptă a unui stil vestimentar spectaculos, în care abundă perucile fosforescente, artista americană şi-a lansat albumul de debut, "Pink Friday", în 2010, care a reuşit să ajungă pe primul loc în topul Billboard 200. Graţie acelui album, Nicki Minaj a devenit prima cântăreaţă din istorie care a avut şapte single-uri în Billboard Hot 100, notează agenţia Mediafax.

Supranumită "Regina hip-hop" de revista Rolling Stone şi "cea mai influentă cântăreaţă de rap din toate timpurile" de The New York Times, Nicki Minaj a lansat un nou album de succes, "Pink Friday: Roman Reloaded", în 2012, şi îşi va lansa cel de-al treilea album de studio, "The Pink Print", în 2014.


Foto: AFP/Mediafax
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod