NexT Comedy Night, programul special la NexT 2013

Așa cum și-a obișnuit deja publicul, Festivalul Internațional de Film NexT oferă în fiecare an un program special de filme, pe lângă competiție și programele tradiționale. Programul special oferit anul acesta este NexT Comedy Night, o selecţie de 12 scurtmetraje din România, Canada, Franţa, Australia, Germania, Marea Britanie şi Spania, majoritatea prezentate în premieră în România, ce promit să ofere o seară memorabilă publicului spectator.
"Programul adună laolaltă cam tot ce-am găsit mai bun, în materie de comedie, de-a lungul săptămânilor și al lunilor în care am tot văzut scurtmetraje (peste o mie cu totul) pentru NexT. Am păstrat două sau trei comedii excelente și pentru secțiunea   competițională a Festivalului, dar restul se regăsesc în acest program special, în care ne-am dorit să fie reprezentate cu brio cât mai multe tipuri, forme și tradiții de comic cinematografic" spun cei doi selecţioneri ai Festivalului, Irina Trocan și Andrei Gorzo.   

Ediţia de anul acesta a Festivalului de Film NexT va avea loc între 10 şi 14 aprilie, iar programul NexT Comedy Night va fi proiectat pe 11 aprilie, la Cinema Scala.
Spotul de promovare a programului NexT Comedy Night poate fi vizionat aici:  http://tinyurl.com/dxw73b5. Și pentru că programele speciale difuzate anul trecut în cadrul Festivalului de Film NexT - NexT Imaginaria și NexT Dance - s-au bucurat de mult succes în rândul publicului, anul acesta au fost oferite din nou în cadrul evenimentelor WARM UP NexT 2013.

Primul eveniment WARM UP NexT 2013: Imaginaria a avut loc pe 1 martie, la Incubator 107. Următorul eveniment WARM UP NexT 2013: Dance va fi organizat pe 14 martie, în parteneriat cu ZonaD – studio Paradis Serial, spațiu aparținînd Fundației Gabriela Tudor.
Evenimentul va începe de la ora 19.00 și va găzdui proiecția unei selecții de scurtmetraje din programul NexT Dance difuzat în 2012 în cadrul Festivalului NexT și un film oferit de Fundația Gabriela Tudor, FRAMES & FRAGMENTS, o producție irlandeză semnată de artistul video Mary Wycherley, în cadrul proiectului E-Motional Bodies&Cities, www.e-motional.eu.

Evenimentul de pe 14 martie, de la ZonaD – studio Paradis Serial (strada Iulia Haşdeu nr. 3) este o nouă ocazie pentru amatorii genului de a vedea sau revedea aceste filme.
Trailerul programului poate fi vazut aici: http://tinyurl.com/cy3snoc. ZonaD – studio Paradis Serial este un spațiu ce găzduiește proiectele Fundației Gabriela Tudor.  Anul acesta, concomitent cu Festivalul Internațional de Film NexT (10-14 aprilie), va avea loc în perioada 12-14 aprilie și Festivalul E-moțional, corpuri și orașe în mișcare, un proiect al Fundației Gabriela Tudor.

Festivalul Intenaţional de Film NexT  este un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.  Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară și în 2013 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României.
Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în “Viziunea pe 30 de ani pentru România” a Casei Regale.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod